Zgadam się z anie_1981, każda seria ma w sobie to coś i przedstawianie swoich racji poprzez wytykanie błędów poprzedniczkom jest... dziwne. Ja od 2-3 lat gram w trójkę, nie znaczy to jednak, że nigdy nie wracałam do jedynki. Grałam w nią bardzo często, bo ma wiele tego, czego trójce brakuje, no i nie powiem, że wspomnienia wracają. Z każdym dodatkiem to TS3, gra zaczęła mi się zawieszać, więc postanowiłam pograć w TS2, którą notabene jestem zachwycona, ale to swoją drogą.
Każdy ma swoje wymagania, niektórzy wolą różnorodność interakcji i urodę simów z TS2, a niektórzy otwarte otoczenie i bardziej rozbudowane opcje (między innymi) budowania z TS3, więc gadanie, która część jest lepsza jest moim zdaniem zbędna.
A co do planowanego TS4, są tu pokazywane takie a nie inne zdjęcia, na których jest ukazany dany etap gry i my to komentujemy, bo co innego mamy komentować? Racja, że nie wiemy, jak tworzyć grę, nie odbiera nam to jednak prawa do oceniania dzieła, na które wielu z nas wyda za rok kasę. Wymagamy tego i owego, chcemy gruszek na wierzbie i nikt nam tego nie zabroni, pomarzyć można. Jak ktoś woli koła zamiast ośmiokątów, no to ok, niech woli i niech o tym pisze, skoro tego wymaga od gry.
Ja tam się specjalnie grafiki też nie czepiam, no, może rzeczywiście trochę roślinność by mogli dopracować, ale jeśli gra ma działać lepiej i płynniej niż poprzedniczka, to cudów też się nie ma co spodziewać. Coś za coś. A co do tworzenia simów, to mam nadzieję, że po mieście nie zaczną chodzić monstra z mega szerokimi biodrami i wąziutkimi barkami, bo to by wyglądało komicznie. Ciekawa jestem, jak sobie z tym poradzą. Tryb budowania bardzo mi się podoba, jednak interfejs już znacznie mniej, ale to pewnie dlatego, że jestem tradycjonalistką i przyzwyczaiłam się do pasków z poprzednich wersji.
A co do pewnej wypowiedzi, której nie rozumiem...
Cytat:
Napisał Damian
przerwałem na razie pisanie newsów bo każdy news to wzrost kolejnych obrońców "dfójki" którzy nie wiem co w działach o The Sims 4 robią jak im coś nie pasuje.
|
Komentują jakby nie było, jako userzy mają do tego pełne prawo
I czy gra będzie cudowna, czy beznadziejna będziemy mogli właściwie ocenić dopiero po premierze.
Tyle ode mnie