Cytat:
Wielozadaniowość: Simowie będą mogli, między innymi, oglądać TV podczas jedzenia lub też opowiadać anegdotki przy stole podczas obiadu. Co więcej, będzie można pokierować Simami tak, że pokłócą się podczas zmywania naczyń.
|
Myślę, że wielozadaniowość to jedna z najmocniejszych cech czwórki, o której na razie wiadomo. Nie powiem, żeby mi brakowało tego w poprzednich częściach, ale jak już się tym pobawię, to pewnie zacznie.
Cytat:
z kolei Simowie w romantycznym nastroju będą mogli zabawić się pod prysznicem.
|
Woohoo!

Podoba mi się to - teraz będzie trzeba się trochę postarać, aby stworzyć odpowiedni nastrój i "rozpalić" sima
Cytat:
Gracze będą mieli większą kontrolę nad wspomnieniami swoich Simów: tym razem to my będziemy mogli zdecydować, jakie znaczenie pod względem emocjonalnym będzie miało dla Sima dane wydarzenie i w rezultacie jak zareaguje, gdy będzie je wspominać.
|
Kolejny duży plus. Czasami celowo mój sim się z kimś kłócił albo rozwodził, ale mimo tego beczał po takich wydarzeniach

Nareszcie koniec z tym (chyba).
Cytat:
Okazuje się, że wpływ obiektów na emocje Sima to bardziej złożony proces niż mogło nam się wydawać. Jak tłumaczy Rachel Franklin: "Nie będziesz myślał sobie 'Kurczę, tak bardzo chciałbym tę nową kuchenkę - ale to Smutna Kuchenka!' To bardziej selekcyjny proces."
|
Niezbyt rozumiem tę wypowiedź Rachel...