Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności
Kerbi, w tej wypowiedzi chyba właśnie chodzi o to, że na każdego sima dany przedmiot (np. kuchenka) będzie inaczej wpływał. Osobiście mam jeszcze nadzieję, że dodadzą możliwość uczynienia obiektu "neutralnym", tzn. obiekt nie będzie miał w pływu na nastrój. Bo trochę to głupie, żeby sim siadał na krześle i płakał, bo jest mu smutno, albo się cieszył, bo wesoło, albo nie powiem co, to jest w romantycznym nastroju 
|
Ach, czyli to miała na myśli. Ja uważam, że na początku wszystkie obiekty będą domyślnie jako "neutralne", a dopiero później będą mogły mieć jakieś znaczenie dla sima. Np. mój sim gotuje na kuchence, która ciągle przypala jedzenie, więc nienawidzi tej kuchenki. Ale jeśli będzie na niej gotował łatwo i przyjemnie przez długi czas, to się do niej "przywiąże" i będzie mu smutno, gdy ona np. się spali. Tak to widzę
Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności
Z tą wielozadaniowością to w sumie nie wiem... Bo ona już w pewnym stopniu była w poprzednich dwóch częściach (rozmowa przy stole, czytanie książki w łóżku itd.), ale w sumie nie wiemy jeszcze, jakie będą możliwe interakcje. Im więcej, tym lepiej.
|
W poprzednich trzech częściach, dokładniej mówiąc

Ale co to za wielozadaniowość, skoro sim tylko stoi/siedzi/leży i wykonuje przy tym jakąś jedną prostą czynność. Prawdziwą wielozadaniowością jest właśnie np. flirtowanie z innym simem podczas biegu na bieżni, kłótnia przy zmywaniu naczyń albo rozmowa telefoniczna podczas kąpieli i czytania książki. Tutaj faktycznie mamy kilka czynności wykonywanych jednocześnie, a nie wykonywanie jednej, tylko w innej pozie niż stojącej