Cytat:
Napisał Irbis
Czy ktoś może opisać jak wygląda prowadzenie własnego sklepu? Czy można otworzyć sklep na parceli mieszkalnej?
|
Przed chwilką wypróbowałem

Sklep prowadzi się prawie tak samo jak bar, który też można było kupić w Store. Można ustalić cenę produktów na poszczególnych wystawach i półkach, wszystkich w pomieszczeniu lub w ogóle wszystkich na parceli. Można sklep obsługiwać samemu lub zatrudnić sprzedawcę. W domu można otworzyć sklepik, też kogoś zatrudnić, problem jest taki, że nikt chyba do nie będzie przychodził :/ Spodobało mi się to, że można ustalić rabaty na ileś % na dany produkt.
Niestety minusem jest to, że nie wszystko da się sprzedawać (chyba, że to ja nie potrafiłem). Np. bez problemu można wystawić w sklepie zabawki, rośliny, samochody, lampki, ale kiedy chciałem sprzedać misie (te dla dzieci, z podstawowej wersji i z NZTŚ) albo budzik to się nie dało :/
Produkty można wystawiać na takich jakby postumentach albo na półkach. W sklepie z zabawkami o ile się nie mylę są 3 półki jedna pod drugą, ale sam zbudować tego nie potrafiłem. Może z moveObjects by dało radę.
Sam świat jest naprawdę niesamowity, a ten filmik jak się tam wprowadza mnie zachwycił... Najlepszy spośród wszystkich miast.
I wcale nie jest tak ciemno

Przynajmniej mi to nie przeszkadza, jest dla mnie w sam raz. Może w nocy trochę inaczej, bo wtedy jeszcze nie grałem.
Kilka zdjęć:
Czerwoną karteczka zaznaczone są produkty objęte rabatem