Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
Odp: Zmiany w administracji i moderacji
Ok, fajnie, wszyscy się uciszyli na chwilę, ale tu muszę się zgodzić z Flo - to nie jest sposób, bo prędzej czy później sprawa wróci z jeszcze większym hukiem.
Ja ujmę to tak: ja naprawdę nie mam nic przeciwko, przykładowo, mianowaniu Ilony jako admina. Fajnie, że kadra się poszerza, itd. Ale w tej chwili mam w drugiej karcie otwartą stronę ze spisem moderatorów, i jest jedna rzecz, która mnie przeraża. Mamy 8 adminów, z czego 6 aktywnych. I jeden moderator. I moje pytanie jest następujące: po co? Czy zmiana nicka to naprawdę taka ważna sprawa, że musi do tego być 6 adminów? Czy nie jest tak, że modzi też mogą usuwać posty i utrzymywać ład na forum? Ja naprawdę staram się to zrozumieć, ale nie potrafię. Czy ta liczba to naprawdę konieczność?
Po drugie, jeśli chodzi o zarzuty do Ilony, czy też o Ilonie, to tu tak jak mówiła, ja naprawdę nic do niej nie mam. Dziwi mnie tylko, dlaczego została adminem, skoro 1: najpierw jej ranga się zmniejszyła, 2: są o niej same niepochlebne opinie w ankiecie. Rozumiem wybór Charionette, o której wszyscy stwierdzili, że się stara, i że to dobrze, że awansowała, ale nie potrafię zrozumieć sytuacji Ilony. I mimo tej jakże długiej dyskusji, wciąż nie doczekałam się wyjaśnienia.
Jeszcze jedna sprawa do administracji - błagam, BŁAGAM, bierzcie pod uwagę zdanie użytkowników, to dla nich tworzycie to forum. Tak, wiem, zaraz będzie "my też jesteśmy użytkownikami", ale nie uważacie, że to byłoby cholernie samolubne z waszej strony? Ja po prostu mam wrażenie, że ta ankieta, te dyskusje kilka tygodni temu, że to było na nic. Na forum już robiło się coraz lepiej, użytkownicy byli zadowoleni, i teraz znowu coś gruchnęło. I znów, pisząc tego posta, w którym krytykuję wasze wybory, czuję się, jakbym zaraz miała nadepnąć na minę. Moja krytyka spotyka się z waszą krytyką mojej krytyki. Inaczej to ujmując - nie umiecie przyjmować krytyki. Nie chcę tutaj uogólniać całą administrację, broń boże, ale tak niestety jest, przynajmniej po części. My mówimy, że coś jest nie tak, wy uważacie swoją decyzję za niepodważalną. A prawda jest taka, że jeśli ktoś się z wami nie zgadza, to jestem pewna, ze ma ku temu powody, i nie jest zwykłym trollem, jak to pięknie zostało wczoraj wytłumaczone. A jeśli ma ku temu powody, to może warto go wysłuchać, porozmawiać spokojnie i kulturalnie, bez żadnych naskoków i nazywania "trollem". Po prostu.
Jeśli zaś chodzi o użytkowników, to... no, poziom niektórych postów rozwala. Cóż, to świadczy tylko i wyłącznie o was i waszej kulturze. Tak jak pisałam wcześniej, i jak zresztą widać teraz, rozmowa na poziomie da więcej niż rzucanie mięsem. W pewnym momencie myślałam, że to jest kłótnia o nic. Wszyscy się obrażali, rzucali obelgami na prawo i lewo... jezus marian, poważnie? I wy chcecie w ten sposób prowadzić rozmowę z administracją? Szczerze, to wcale się nie dziwię, że admini wtedy nie reagują, bo ja bym chyba parsknęła śmiechem na ich miejscu. Wiadomo, oni też nie są święci i popełniają błędy, ale bardziej kulturalną rozmowę można przeprowadzić z 5-latkiem niż z niektórymi osobami na tym forum. Nie chcę tu wymieniać nicków, ale chyba wszyscy wiedzą, o kogo chodzi. Rozmowa, nieważne czy jakaś dyplomatyczna, czy zwykłe pogaduchy na forum, powinna być kulturalna, bo kultura obowiązuje wszędzie, nawet tutaj. Więc najpierw poproście mamusię, żeby wam wytłumaczyła, jakie to jest kulturalne zachowanie, a potem dyskutujcie na forum.
Tyle z mojej strony.
|