View Single Post
stare 04.10.2013, 22:10   #155
Libby
Administrator

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Zmiany w administracji i moderacji

Nie, nie będę nikomu słodzić.
Niektóre posty są napisane z sensem, ale reszta…
Najbardziej mnie boli, że nie potrafimy normalnie rozmawiać i każdą naszą decyzję od razu negujecie. Żadna decyzja nie jest podjęta ot tak, dla kaprysu. Każda jest długo omawiana.
Wszyscy wspólnie postanowiliśmy, że dziewczyny zasłużyły na uprawnienia administratorskie. Czy tak naprawdę to coś zmieniło? Będzie teraz gorzej? Z góry zakładacie jak byśmy działali na Waszą niekorzyść, a jest wręcz odwrotnie. Cały czas staramy się, żeby na forum było jak najlepiej i wszystko działało jak należy.
Ktoś tu podał przykład z firmą. Trafiony przykład. Na tej samej zasadzie mogę spytać, czy wszyscy pracownicy razem z szefem debatują o tym, czy pan Kowalski powinien dostać awans/premię/cokolwiek? Nie. Nad tym obraduje zarząd. Większość użytkowników niestety nie wie, jak wygląda praca moderatora/administratora od środka, więc skąd przekonanie, że wybraliby najlepsze osoby do załogi? Przy takich wyborach liczyłaby się głównie popularność danej osoby a nie faktyczne jej umiejętności i cechy. A dobranie do zespołu jednej nieodpowiedniej osoby mogłoby się dla wszystkich źle skończyć. Trochę zaufania.
Czemu wszystko jest rozpatrywane w kategoriach „jesteście władzą i macie nas słuchać”? Naprawdę sądzicie, że z nikim się nie liczymy? Podejmując jakiekolwiek decyzje, bierzemy pod uwagę dobro ogółu.
I jeszcze jedno. Zanim zostałam modem (a potem adminem) nie przywiązywałam aż tak dużej wagi do tego, kto jest w ekipie. Przecież to nie jest sprawa życia i śmierci. Najważniejsze było, żeby wszystko funkcjonowało na forum jak należy. Nie twórzmy więcej burzy w szklance wody.