View Single Post
stare 06.10.2013, 07:54   #99
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Księga Skarg i Zażaleń

Mroczny Panie Skromności - być może powinnam spotykać się z każdym nowo przyjętym moderatorem osobiście, w towarzystwie CBA i policjantów, legitymować go, przypilnować podpisania lojalki, weksla inblanko i setki innych rzeczy. Do głowy mi nie przyszło, że ktoś sobie robi screeny w dziale, który nie bez powodu jest dostępny tylko dla wybranych osób (zresztą podobnie, jak dział redakcji), bo "może się kiedyś przydać". Nie mam jeszcze rozwiniętej w pełni paranoi. Ale teraz wcale się nie dziwię braku zaufania do obecnej ekipy. Skoro kilkoro ludzi dowiedziało się, jak łatwo można wynieść informacje dostępne dla nielicznych. Sam to zauważyłeś - skąd wiadomo, że Apo albo Charionette, albo ja różnych spraw nie wynosi, chciażby po to, by się pośmiać z innych? Pewnie akurat robienie tych screenów było ściśle powiązane z dopieprzeniem administracji. Ale skoro ktoś jest zdolny do czegoś takiego, to skąd mogę mieć pewność, że jak coś jej odbije, to wyciągnie coś innego, na osobę, która jej podpadnie? Akurat ten screen jest konkretnym dowodem. Pewnie - mogło się zdarzyć, że akurat tak ją tknęło, że pomyślała sobie "a zrobię sobie screena na pamiątkę". Ale dochodziły do mnie informacje, że rozmawiała z innymi o tym, co się dzieje w dziale dla modów. Sorka, ale z tego screenów nie robiłam. Choć coraz poważniej się nad tym zastanawiam, bo to chyba równie modne, jak jechać po administracji.
Nadal wychodzę z założenia, że powinniśmy okazywać sobie choć trochę zaufania. Ale trudno mieć zaufanie do kogoś, kto obgaduje ludzi na fb, albo robi screeny, bo się mogą przydać.
I tak - bałam się banować rudzielca. Biorąc pod uwagę to, jak bardzo jest lubiana na forum, jak wiele się udzielała. I brałam pod uwagę jaka może być z tego burza. Nie dziwię się Maqrylowi. Ale dałabym takiego bana każdemu, kto wyniósł by jakiekolwiek informacje, które nie powinny wydostać się poza określonych ludzi.

Edit: i pewnie niektórzy z Was uznają - eee, nic się nie stało, to nie było nic aż tak ważnego, by od razu dawać bana. Może dla Was nie. Ale rudzielec przystępując do ekipy, wiedziała, że żadna informacja z działu dla modów nie może się wydostać poza ten dział. Bo właśnie między innymi przez takie coś - zaufanie do moderatorów spada do zera. Czy chciałby ktoś, kto raportuje posty - zostać nazwany skarżypytą i rzucony na pożarcie innym forumowiczom? Przypuszczam, że nie. Dlatego potraktowałam to tak poważnie.

Ostatnio edytowane przez Björk : 06.10.2013 - 08:03
Björk jest offline   Odpowiedź z Cytatem