View Single Post
stare 06.10.2013, 17:54   #147
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Księga Skarg i Zażaleń

Wszyscy bardzo lubimy oceniać.
Sama do tego doprowadziłam, bo jak zauważył Caesum i kilka innych osób dałam bana z "nadal Wam się wydaje błachego powodu" za całkształt.
Powinnam brać przykład z lepszych od siebie i reagować natychmiast. Mam niestety tę słabość, że starałam się zrozumieć, załagodzić, wytłumaczyć.
Tak - ponoszę odpowiedzialność i doskonale widzę, jak to wygląda. W tej chwili dla wielu z Was wygląda to tak, że "rudzielec dostała stałego bana, za niewiele znaczący screen z moderki". Pewnie zaraziłam się paranoją, ale jakoś po tylu kłamstwach, które usłyszałam trudno mi uwierzyć, że jest to jeden jedyny screen. I nawet jeśli zmienię zdanie na temat kary - nic nie zmieni już mojego podejścia do rudzielca. Nadal będę się zastanawiać, czy namawia innych do głosowania, co wypisuje na fb, czy uczestniczy w konkursach zgodnie z regulaminem i czy ma więcej screenów na pamiątkę.
Chociaż - nie - znowu cały czas o tym nie myślę - Agapi sorka, że uważasz, że nad tym się nie zastanawiałam, ale miałam gości.
Pewnie dziewczyny z moderki mnie zjedzą, bo ta ja nalegałam na bana stałego, ale... dobra. Jestem w stanie pójść na ugodę. Tylko, że nie czuję się z tym wszystkim w porządku. Bo podkreślam, to kolejna "ugoda z rudzielcem" i "kolejna tym razem niechęć" do porozmawiania. Wybaczcie, ale nawet po tych odpowiedziach na postawione przeze mnie pytania - nie ufam jej. Po prostu skłamała.
Ale widzę, że na Was takie postępowanie nie robi żadnego wrażenia i uważacie, że różne rzeczy są w porządku (no może takie niewinne kłamstewka).
Ok. I - zabrzmi to jakbym była obrażona - ale nie jestem, bo trudno się na Was obrażać - rzeczywiście muszę sobie zrobić break i na spokojnie przemyśleć moje moderowanie. Bo okazywanie wyrozumiałości za drobne i większe przewinienia się nie sprawdza.
Ja się naprawdę do tego już nie nadaję. To nie jest to samo forum, na którym zaczynałam i jedyne ostrzeżenia, które mogłam dawać, to za chamski komentarz pod domkiem. Uważam, że forum idzie w bardzo złą stronę - skoro pozwalamy sobie wybaczać rzeczy według mnie niewybaczalne.
Szczególnie moja obecność w najbliższej przyszłości nie będzie wskazana, bo na cokolwiek zwrócę komuś uwagę - jest duże prawdopodobieństwo, że uzna, że się czepiam. A Ciebie Kubuss proszę - przychamuj z takimi odzywkami. Pewnie powinnam Ci dać za to bana, ale jakoś nie jestem w stanie.

Nie odbierzcie tego, co napisałam, że forum ma w "dupie" i wykasuję niewygodne posty. Właśnie nie mam w dupie, zależy mi na nim, nie chcę by dochodziło do wojen między użytkownikami i obgadywania innych po gg, na fb, cskype czy gdziekolwiek indziej.
Jak rasowy moderator powołam się jeszcze na regulamin, a propos ośmieszania innych na na fb.
Cytat:
Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z punktów regulaminu, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.
Wybaczcie, ale według mnie takie jątrzenie - przeszkadza w sprawnym funkcjonowaniu społeczności.

I zamiast trzymać się twardych reguł - utworzyłam sondę, którą dołączę do tego tematu.
Dodam jeszcze, że nie spodziewałam się, jak bardzo zmieniły się priorytety użytkowników. Widocznie - zaufanie do administracji niewiele dla Was znaczy. Szkoda, że trzeba wyciągać jakieś prywatne rozmowy, robić screeny itp. by cokolwiek udowadniać.