View Single Post
stare 10.10.2013, 22:04   #1634
Łezka

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Witam serdecznie! Mam pewien dylemat. Otóż kurczy mi się miejsce na dysku, na którym zainstalowane jest TS3 wraz z dodatkami. Usunąłem już z dysku wszystko co było do usunięcia/przeniesienia. Niestety w ciągu kolejnych zapisów gry miejsca mam coraz mniej. W związku z tym szukałem w internecie jakichś porad odnośnie być może "zbędnych" plików w folderze Electronic Arts. Wg tej strony (http://jazz.tvtom.pl/the-sims-3-przy...ladowania-gry/) można sobie swobodnie usunąć podkatalog DCBackup z wyjątkiem pliku ccmerged, FeaturedItems, Thumbnails i WorldCaches, oczywiście nie obawiając się nieprawidłowości w działaniu gry. Teraz moje pytanie... Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy taki "zabieg" usunięcia tylu folderów jest bezpieczny, czy ktoś już próbował tego sposobu? Najchętniej nie ruszałbym nic, ale w pewnym momencie zacznie mi brakować miejsca na dysku i co wtedy? W moim przypadku ww. foldery są dość "zasobne" w gigabajty - DCBackup 1,22GB; WorldCaches 3,23GB; Thumbnails 371MB oraz FeaturedItems 17,8 MB... Usunięcie ich dałoby mi ok... licząc w przybliżeniu... ok. 4,8 GB miejsca na dysku - to jednak sporo, przynajmniej dla mnie. Z tego względu proszę o rzetelną informację i pomoc w rozwiązaniu mojego dylematu. Nie chcę podejmować pochopnej decyzji o usuwaniu tych plików, bo nie chcę problemów z grą. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam D_S