View Single Post
stare 11.10.2013, 14:13   #3
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia II

Hmmm, przeczytałam wszystkie wasze posty i myślę, ze można wykluczyć Apo. Jakoś nie wydaje mi się, żeby była mafiozem.

Spróbujmy się wcielić w rolę mafiozów, myśleć jak mafiozi.
Jeśli chodzi o przyczynę zabójstwa motyki, to moim zdaniem na samym początku chcą albo wyeliminować najgroźniejszego przeciwnika, albo losowo. Następna ofiara na pewno będzie strategicznie wybrana, bo można wtedy wywnioskować, że musiała w jakiś sposób zagrażać mafii, mieć co do niej podejrzenia. Wtedy zawsze można przejrzeć ten temat i zobaczyć, co sądziła dana osoba. Z drugiej strony, po moim poście pewnie zdecydują się na kolejną losową ofiarę xD

Moje podejrzenia na razie wciąż padają na Bjork i Pinkiego. Najpierw Bjork zrobiła duże zamieszanie, "odczytując przyszłość", po czym nagle się zmyła, a wtedy do akcji wkroczył Pinki z samozwańczym napadem na bank. Poza tym, wciąż próbuje przekierować podejrzenia na kogoś innego, jakby się bał. Poza tym, namawianie do obserwowania PM'ów jest bez sensu, bo każdy user musi wysłać PM'a "miasto", więc nie ma podglądania. Tu mowa oczywiście o Bjork. Mafia zawsze może się kontaktować nawet na gg. Pinki też w dziwny sposób odciąga naszą uwagę od zabójstw, próbuje wprowadzić fabułę, romanse, zamiast skupiać się na szukaniu winnych. Napad na bank mógł być przykrywką, Pinki i Bjork odwracają uwagę, ktoś inny z mafii działa.

Po prostu, musimy zacząć myśleć tak jak oni.

Meryam jest offline