1. Tylko niemowlaki tuż po narodzinach otrzymywały te lalki. Starsze dzieci nie mają takiej możliwości.
2. Z tego co pamiętam ta relacja pojawiała się, ale dopiero wtedy, gdy WP otrzymało zdolność samodzielnego chodzenia itd. Więc niemowlak i małe dziecko nie mają go w znajomych.
3. Tak, będzie też miało kilka dodatkowych opcji jak 'posprzątaj za mnie', 'przynieś mi jedzenie' i 'zostaw mnie w spokoju' (tu WP wróci do postaci lalki).
4. Wtedy zamienia się w lalkę i wraca do swoich "ludzkich" rozmiarów, kiedy dziecko wraca do domu lub się budzi.
5. Chyba nie może opuścić parceli (ale nie jestem do końca pewna).
6. Tak, chyba, że użyjesz interakcji 'zostaw mnie w spokoju', wtedy wróci do postaci lalki.
7. Z tego co pamiętam już jako dziecko można go zamienić w sima, trzeba jednak spełnić pewne warunki. Sim i lalka muszą być najlepszymi przyjaciółmi i potrzebny jest eliksir ze stołu naukowego "Metamorfium Wymyślonego Przyjaciela". Wtedy na 2 dni przed urodzinami dziecko/nastolatek otrzymają propozycję by zamienić WP w człowieka. Odblokowuje się wtedy interakcja "zaproponuj przemianę w człowieka", sim daje lalce eliksir i już. Możliwe jednak, że coś pokręciłam, ale eliksir z całą pewnością jest potrzebny, a propozycja przemiany nie pojawia się od razu.
I dodam jeszcze, że kiedy sim staje się młodym dorosłym, a WP nie jest człowiekiem, wtedy już na zawsze powraca do postaci lalki. Nie ma juz żadnych dodatkowych interakcji.
8. WP zamienia się w lalkę do odwołania.
Mam nadzieję, że niczego nie pomyliłam, bo trochę czasu już w to nie grałam, ale powinno być ok