View Single Post
stare 15.11.2013, 17:26   #5
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: FTS Newsletter 21[23]

Jak oceniasz dotychczasową (tj. do czasu przejęcia jej zadań przez administrację) promocję forum?

Promocja od samego początku była dla mnie zerowa, zarówno gdy zajmował się nią Black, jak i kolejne promotorki. Niestety, nie widziałam żadnych działań ani efektów, żadnej aktywności ani na facebooku, ani nigdzie indziej. Miało być pięknie; po klęsce Blacka była jakaś nadzieja w tym wzmocnionym składzie (co trzy głowy, to nie jedna), ale po prostu to nie wypaliło. Szkoda.
Malin

Myślę, że dotychczasowa promocja forum była dosyć nieudolna, w sumie trudno mi określić, kiedy była gorsza: czy kiedy opiekę nad nią sprawował Damian, czy później kiedy zajęły się nią Anizali, Meryam i Miscellaneous. Chyba pamiętamy, jak początkowa promocja została przyjęta przez userów, później było tylko gorzej: współpraca z TwojeSimy, która skończyła się szybciej niż zaczęła, oraz fanpage, który został usunięty razem z odejściem Damiana (co moim zdaniem było bardzo nieprofesjonalne z jego strony). Jeśli chodzi o promotorki, to również nie udało się nawiązać udanej współpracy, jednak tutaj w niektórych przypadkach nie była to wina promotorek. Za to zdecydowanie należy je pochwalić za ogarnięcie profili społecznościowych forum, szkoda tylko, że ten zapał szybko ostygł.
Gingers

Myślę, że nawet dobrze im szło.
Luflee

Co sądzisz o zlikwidowaniu stanowisk promotorek i przejęciu ich kompetencji przez załogę? Czy jest to dobra decyzja? Co mogło być jej przyczyną?

Zdziwiło mnie to, gdyż nie widzę w tym za bardzo sensu. Jak dotąd wydawało mi się, że administratorzy już i tak mają dużo na głowie, w końcu chyba dlatego ostatnio zostały wprowadzone zmiany w moderacji. Z początku przyczyny dopatrywałem się w problemach z wyciekaniem nieodpowiednich informacji poza obszar forum, ale szczerze wątpię, by miało to związek z fanpage'ami forum, bo nie pamiętam, by coś tego typu kiedykolwiek się tam pojawiło. Możliwe, że po prostu administracja chce mieć większą kontrolę nad tym, co się tam dzieje, albo ma jakieś większe plany z nimi związane. Poczekamy, zobaczymy.
Caesum

Szczerze mówiąc, nie ma to dla mnie żadnego znaczenia. Ta decyzja w żaden sposób nie wpłynęła na funkcjonowanie forum. Obojętne mi jest, czy jako promotorzy będą nas reprezentować użytkownicy spoza Administracji, czy jej członkowie. Ciężko mi więc wypowiedzieć się co do trafności tej decyzji. Zastanawiając się nad powodem przejęcia funkcji promotorów przez Administrację, przyszedł mi do głowy chyba tylko jeden sensowny. Wydaje mi się, że będzie to wygodne, ponieważ podczas zawiązywania ewentualnej współpracy z jakąś stroną można będzie od razu ustalić konkretne warunki tego partnerstwa.

Pink Panther

Sądzę, że to dobra decyzja, o ile załoga będzie miała czas zajmować się promocją forum. Co prawda mogę się mylić, ale uważam, że zajmowanie się forum jako administrator czy moderator zabiera dużo wolnego czasu.
redmoon

Czy zauważasz jakieś zmiany w sposobie promocji forum? Co poprawiło się, a co pogorszyło?

A coś w ogóle się stało? Jak dotąd jedyne co widzę to to, że zniknął temat „fanpage FTS” z forum, a poza tym to stara bieda. Nawet wiadomości żadne nowe się nie pojawiły od czasu zmiany promotorek. Chyba, że promocja forum działa na jeszcze jakiejś zasadzie, ale jeśli nawet, to ja tego nie widzę.
Caesum

Nie śledzę tego tak uważnie, ale wydaje mi się że to forum jest słabo promowane, aczkolwiek ono promocji nie potrzebuje. W Google figuruje w większości wyszukiwań nt. simsów.
Privilege

Nie zauważyłem większych zmian prócz zmiany zdjęcia w tle oraz awatara. Może mi się tylko wydawać, ale wpisy pojawiają się trochę częściej.
redmoon

Jak sądzisz, jakie są najczęstsze lęki ludzi?

Z lękami to trudna sprawa. Każdy boi się czego innego. Niektórzy pająków, myszy i tym podobnych drobiazgów, inni natomiast utraty pracy, śmierci itp. Bardzo wiele zależy od człowieka, jego statusu społecznego, wieku, charakteru. Ciężko uogólnić.
Malin

W tych czasach? Brak akceptacji przez środowisko.
Privilege

Wydaje mi się, że każdy z nas ma swój indywidualny 'zestaw' lęków, ale takimi najbardziej uniwersalnymi, których chyba każdy doświadcza, są: utrata bliskich, porażka w dążeniu do jakiegoś ważnego celu, skrzywdzenie bądź odrzucenie przez innych, choroba itd.
marandile

Czego Ty boisz się najbardziej?

Z rzeczy bardziej przyziemnych - os. Os, pszczół, szerszeni, bąków i wszystkiego, co chociaż trochę przypomina te przerażające, śmiercionośne istoty. Chociaż są też plusy, podczas biegania na WF dostaję niezłego powera, gdy jakaś osa postanawia mnie troszkę pogonić... :>
Pink Panther

Najbardziej? Samotności. Uważam, że to okropne być samemu, nie mieć dla kogo budzić się rano, nie mieć nikogo bliskiego obok siebie na starość. Żyć wśród czterech ścian i nie mieć z kim porozmawiać. To taka bezsensowna egzystencja. Przerażające.
Malin

Najbardziej boję się tego, czego nie widzę.
Luflee

Jak według Ciebie można przezwyciężać strach?

Podobno terapia szokowa jest szybka i widać natychmiastową poprawę. Może coś w tym jest, bo przecież nie można zawsze unikać tego, czego się boi, trzeba spiąć poślady i się z tym zmierzyć. Szkoda tylko, że jako idea wygląda to piękniej niż w praktyce, no ale od czegoś trzeba zacząć.
Caesum

Myślę, że nie ma uniwersalnej metody na przezwyciężanie strachu. Każdy jest inny i sam powinien znaleźć sposób odpowiedni dla siebie.
Gingers

Po pierwsze, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, więc po co się bać? Po drugie, w wypadku np. glasofobii (lęku przed publicznymi wystąpieniami), która niestety nie jest mi obca, dobrze jest po prostu dobrze się przygotować, a potem trenować, odpowiedzieć sobie na pytania: czego konkretnie się boję? Czy faktycznie jest się czego bać?
marandile

Dziękuję za wszystkie Wasze odpowiedzi!
Qwerty
Charionette jest offline