View Single Post
stare 15.12.2013, 12:07   #199
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Wasza Zmora czyli "Aplikacja...."

Gdyby to było takie proste, to nie byłoby połowy problemów z aplikacją Ja od kilku miesięcy użeram się z jakimś dodatkiem, który wali mi grę, a nie mogę się zebrać, aby go odszukać, bo za dużo tego wszystkiego mam i przeraża mnie, jak dużo czasu muszę nad tym spędzić.

Ale do rzeczy - Clean Installer coś tam na czerwono zaznacza, ale z mojego doświadczenia, są to jedynie dodatki wpływające na działanie gry, czyli mody, hacki. Jeśli świadomie nic takiego nie instalowałaś, powyłączaj to (prawy przycisk na dodatku -> disable package). Te pliki zmienią rozszerzenie na .off i możesz je spokojnie powywalać z Downloads. Na różowo zaznaczają się duplikaty. Na jakiś kolor zaznaczają się też np. niedokończone ubrania z Warsztatu (miałam kilka takich rzeczy, zawsze to wywalam). Ale czy Clean wyłapuje typowo błędne dodatki? Raczej nie. Ja w każdym razie nigdy się z taką właściwością nie spotkałam, a i na innych stronach też o tym nie pisali

Jedynym sprawdzonym sposobem jest po prostu podzielenie folderu Downloads na połowy. Jedną z tych połówek wrzucasz do gry i odpalasz. Sprawdzasz, czy gra działa bez błędu. Jeśli tak, wyłączasz grę, "odkładasz" ten folder na bok i wrzucasz drugą połowę. Jeśli znajdzie błąd, dzielisz tę połowę na kolejne 2 połowy i robisz podobnie, jak wcześniej. Do momentu, aż wyselekcjonujesz wadliwy dodatek. Męczące, nużące, czasochłonne, ale chyba najskuteczniejsze. Nikt w każdym razie szybszego sposobu nie wymyślił
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem