View Single Post
stare 01.02.2014, 18:10   #1680
elianka

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Idź do Moich Dokumentów do folderu The Sims 3. Tam znajdziesz katalog Saves. Będą tam foldery z poszczególnymi zapisami, np: Nazwa Zapisu.sims3 i Nazwa Zapisu.sims3.backup czy coś w ten deseń. Skasuj lub przenieś gdzieś zapis z końcówką ".sims3" a temu z końcówką ".sims3.backup" zmień nazwę na ".sims3". Załadujesz wtedy poprzedni zapis, który być może będzie działał. Ja stosuję system zapisu, który jak dotąd nie zawodzi, poza sytuacjami gdy to ja zrobię coś nie tak, a nie gra (wadliwy mod np). Ten system, to zapisywanie gry tylko poprzez Zapisz jako i podawanie zawsze innej nazwy. Np. "Zapis 1", "Zapis 2", "Zapis3", a potem znowu 1, 2, 3. Raz, że masz wygodny dostęp do wszystkich zapisów spod gry, bo wszystkie można w każdej chwili skasować w Menu Głównym gry, to jeszcze rzadko zdarzają się błędy zapisu. Oczywiście polecam też dodawanie gry do wyjątków DEP i 3Bootera wraz z FPS Limiterem. O i jeszcze taka rzecz, tą grę zapisujemy często, a nie że grasz ze dwie godziny i zapisujesz dopiero przy wyjściu z gry (tak na marginesie "Zapisz i wyjdź" najczęściej nie działa, zwłaszcza gdy zapis masz już duży i masz kilku pokoleniową rodzinę). Ja zapisuję o 6-stej rano i o 18-stej.

Co do niezgodności modów z wersją gry 1.67, to moje mody działają prawie wszystkie, nie działa tylko hack na więcej suwaków. Chyba jest to tak zwany core mod, a one są pisane konkretnie pod daną wersję gry i nie da się ich używać na innej wersji. Jest sporo takich modów, chyba np. awesomemod jest takim modem. Chociaż większość modów, core czy nie core, wymaga by instalować je na konkretnej wersji gry, to czasem te nie core można mieć też w nowszej wersji gry niż ta na której powstały.
Tyle że ja nie mam nazwy zapisu sims3.backup tylko mam np. Ada.sims3 i wszystkie 3 zapisy mam z taką samą końcówką ;/

Ostatnio edytowane przez elianka : 01.02.2014 - 18:51
elianka jest offline   Odpowiedź z Cytatem