View Single Post
stare 18.02.2014, 16:18   #5
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel
 
Avatar Charionette
 
Zarejestrowany: 28.03.2008
Wiek: 29
Płeć: Kobieta
Postów: 4,025
Reputacja: 18
Domyślnie Odp: FTS Newsletter - 23[25]


[IMG]http://i57.************/jgqo1s.png[/IMG]

Baran 21.03-20.04
Baran nie boi się ryzyka i chętnie podejmuje nowe wyzwania. Jego kuchnia jest odważna i nieprzewidywalna: pomidory, mascarpone, lody, a całość skropiona octem balsamicznym – to według Barana bardzo interesujące zestawienie smaków. Uważa siebie za doskonałego kucharza, chociaż otoczenie nie zawsze się z tym zgadza.

Byk 21.04-20.05
Byk jest przekonany o własnej wyjątkowości i poczuciu smaku. Jeśli na śniadanie jada nawet pospolite płatki kukurydziane z mlekiem – w jego ustach brzmi to tak, jakby była to niezwykle wysublimowana potrawa. Ogólnie zjada wszystko, co znajdzie na talerzu, jednak jeśli miałby być kojarzony z zamiłowaniem do jakiejś potrawy, to zdecydowanie wolałby szampana z truskawkami niż jajecznicę na kiełbasie.

Bliźnięta 21.05-21.06
Bliźnięta nie znoszą monotonii. W ich życiu musi się dziać dużo, a o to, aby było ciekawie i niebanalnie, potrafią zadbać już oni sami. Zamiłowanie do aktywności i ruchu przenoszą też na swoje potrzeby kulinarne. To, czego z całego serca nienawidzą w kuchni, to jednostajność. I nawet, jeśli przepadają za kapuśniakiem czy kotletem, będą niezadowoleni, gdy dostaną je na obiad po raz trzeci w miesiącu.

Rak 22.06-22.07
Raki są domatorami i cenią sobie życie rodzinne. To zamiłowanie wywiera decydujący wpływ na ich kuchnię. Najlepiej, aby było tak jak u mamusi. Jeśli więc w dzieciństwie mały Rak zajadał się kotletem mielonym z ziemniakami i buraczkami – prawdopodobnie w dorosłym życiu też będzie o tym marzył. Bo Rak najlepiej lubi to, co już zna, a do spróbowania nowości kulinarnych nieraz trudno go namówić.

Lew 23.07-23.08
Lew jest pewny siebie i przekonany o swojej wartości. Nieważne, jaka w rzeczywistości jest jego kuchnia, co lubi jeść i jakimi przyzwyczajeniami kulinarnymi się kieruje. I tak wiadomo, że wszystko w wykonaniu Lwa musi być najlepsze. Chętnie zaprasza znajomych na obiad, aby pochwalić się swoimi kulinarnymi zdolnościami. Zawsze kupuje produkty najwyższej jakości.

Panna 24.08-22.09
Panna jest praktyczna i rozsądna, a jej działania muszą być precyzyjnie zaplanowane. Gdy do tych cech dodamy jeszcze zamiłowanie do porządku – objawi się nam osoba, która z niezwykłą dokładnością podchodzi do swoich kulinarnych poczynań. Nie ma w nich miejsca na ekstrawagancje czy poznawanie nowych smaków. Panna najlepiej czuje się wśród tego, co już zna, a dodanie do zupy pomidorowej choćby soczewicy od razu napawa ją strachem.

Waga 23.09-23.10
Waga ma największe poczucie smaku spośród wszystkich znaków Zodiaku. I taka też jest jej kuchnia. Nawet najprostsze danie na jej stole nabiera cech oryginalności i wykwintności. Bo chociaż na co dzień dąży do harmonii duszy i ciała, kuchnia to miejsce, gdzie kocha eksperymentować i nie boi się nowych wyzwań. Uwielbia przyprawy, najlepiej przywiezione z dalekich krajów.

Skorpion 24.10-22.11
Kuchnia Skorpiona powinna być dobrze przyprawiona i pikantna. Nie zje on niczego, co jest mało wyraziste w smaku. Kocha jeść i czynności tej oddaje się z prawdziwą radością. Jest przy tym, jak w życiu, zachłanny i nienasycony. Uwielbia pieczone mięsa z chrupiącą skórką, ziemniaki, gęste zupy, pachnące, swojskie wędliny, które pochłania do ostatniego skraweczka. W kwestii potraw jest zdecydowanym tradycjonalistą.

Strzelec 23.11-21.12
Strzelec jest aktywny i energiczny. Wciąż poszukuje nowych wyzwań, a jego życie musi być urozmaicone i pełne wrażeń. I takiej szuka kuchni. Przede wszystkim ma być wyrazista, a smak potraw konkretny. Nieważne, czy słodki, kwaśny, ostry – ważne, aby był zdecydowany. Nie znosi mdłych i delikatnych, bo kojarzą się one z kleikami dla dzieci.

Koziorożec 22.12-20.01
Koziorożec to urodzony planista. Najlepiej czuje się, gdy wie, co, po czym nastąpi i czego się może spodziewać. W kuchni też nie przepada za niespodziankami. Najpierw zawsze zapyta, co będzie na obiad, a dopiero potem usiądzie do stołu. Przywiązuje się do smaków i potraw. Jeśli coś polubi, może miesiącami jeść chłodnik litewski czy klopsiki z grzybami i wcale mu się to nie nudzi.

Wodnik 21.01-19.02
Wodnik jest odważny i otwarty na zmiany. Ten stosunek do otaczającego go świata przekłada się na jego podejście do kuchni. Im bardziej egzotycznie brzmi nazwa potrawy, im bardziej dziwne połączenie smaków – tym większe zainteresowanie budzi u Wodnika. A ponieważ cechuje go umysł wyzwolony, który łatwo nie podporządkowuje się konwenansom, można liczyć, że niebawem sam zaproponuje na wigilijną wieczerzę pikantne warzywne curry z krewetkami zamiast tradycyjnego karpia.

Ryby 20.02-20.03
Ryby są zdolne do poświęceń i cecha ta przejawia się także przy kuchennym stole. Ryba nigdy pierwsza nie sięgnie po udko od kurczaka czy najlepiej wyglądający kawałek pieczeni. Czeka, aż inni domownicy nałożą sobie na talerz, i dopiero wtedy pomyśli o sobie. Upewni się przedtem, czy nikt nie ma ochoty na to, co zamierza zjeść. Takie zachowanie może tez wynikać z jej wrodzonej nieśmiałości i trudności w podejmowaniu decyzji. Woli nie stawać przed dylematem: skrzydełko czy nóżka? Czeka, więc spokojnie, aż zdecydują inni. Je metodycznie – po kolei sprzątając z talerza wszystkie kąski.

Na podstawie: www. horoskop.wp.pl
~Charionette
Charionette jest offline