View Single Post
stare 18.02.2014, 16:19   #7
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: FTS Newsletter - 23[25]

The Sims Polska On Top to przegląd najciekawszych propozycji naszych uzdolnionych użytkowników z kilku ostatnich miesięcy. Zapraszam do czytania!

Twórczość pisana przeżywa prawdziwy rozkwit, przynajmniej w porównaniu do stanu sprzed kilku miesięcy, dlatego to na niej skupimy się na początku. Do działu, w którym użytkownicy mogą zaprezentować swoje próby literackie, coraz bardziej ochoczo zaczynają zaglądać Redaktorzy FTS Newsletter. Jedną z nich jest Flo, która zadebiutowała w dziale opowiadaniem Marion. Historia miłości Dave'a do tytułowej postaci trzyma w napięciu od początku do końca. Czytelnik ma niepowtarzalną szansę wniknąć do umysłu bohatera, aby poznać jego punkt widzenia, motywacje i tok rozumowania. Dave jest postacią absolutnie wyjątkową, nie chcę jednak zdradzać, co się za tym kryje. Najlepiej będzie, jeśli sami się przekonacie, zaglądając do tego tematu. Naprawdę warto!

Jeśli macie ochotę na coś dłuższego (i nie mam tutaj na myśli niczego nieprzyzwoitego), dobrym pomysłem będzie przeczytanie wieloczęściowego opowiadania autorstwa Meryam - tristitia. Wywleka on na światło dzienne bardzo trudne, nieczęsto poruszane problemy. W doskonały sposób zostają oddane uczucia bohaterki, która przeżyła stratę nienarodzonego dziecka, a w kolejnych epizodach okazuje się, że to nie jedyna rzecz, z którą Amanda musi się zmierzyć. Zapowiada się nieco mrocznie i tajemniczo. Akcja nabiera tempa i na pewno niejeden raz nas zaskoczy, dlatego nie czekajcie dłużej, tylko wejdźcie do tego tematu i rozkoszujcie się dziełem na wysokim poziomie.

Zatrzymajmy się teraz na dłuższą chwilę w OJSG. Jakiś czas temu ten dział stał się czymś znacznie więcej, niż zbiorem zwykłych opowiastek o graniu w simsy. Jego początkowa popularność po wielkiej reorganizacji ucichła, co jednak nie oznacza, że nie mamy czego tam szukać. Wręcz przeciwnie - OJSG wciąż pełne jest nowych, oryginalnych i interesujących tematów. Wystarczy jedynie poszukać.
Od teraz także simowie mają swoje wolne media! Najnowsze informacje i ploteczki postanowił zebrać dla nas nie kto inny, jak Pink Panther, który do współpracy namówił także Dianę. The Sims Weekly News to nietypowy projekt. Polega na opisywaniu życia simów z gry (zarówno tych stworzonych przez naszych forumowiczów, jak i istniejących od początku w grze). Całość przypomina internetowy portal z wiadomościami, choć zawiera także sporo elementów tradycyjnego OJSG. Kolejne numery wychodzą co dwa-trzy tygodnie i "kosztują" jedynie 1,50 simoleonów. Zachęcam do przeczytania.

Na dziś to już wszystko, jednakże to, co zostało tutaj zaprezentowane, to tylko kilka najciekawszych propozycji. Drodzy użytkownicy, oglądający wszystkie forumowe twory, pamiętajcie, że największą nagrodą za wysiłek twórców będzie komentarz pod ich pracą!
MPS

Ostatnio edytowane przez Charionette : 18.02.2014 - 19:09
Charionette jest offline