Admin Emeryt Admin Kumpel
Reputacja: 18
|
Odp: FTS Newsletter - 23[25]

Czy masz jakieś zastrzeżenia co do organizacji konkursu? Chciałbyś/chciałabyś coś zmienić?
Myślę, że wszystko było zorganizowane w bardzo dobry sposób, Charionette dzielnie czuwała nad wszystkim. Jedyne zastrzeżenie jakie bym miała to fakt przesuwania terminów, według mnie powinny być one niepodważalne.
Lorette
Szczerze mówiąc, to w regulaminach poszczególnych zadań istnieją nieścisłości, przez które można się wyłożyć. Oczywiście, po to założono temat "Pytania i odpowiedzi", ale - powiedzmy sobie szczerze - nie każdy to wszystko czyta. Nie twierdzę też, że nieporozumienia są spowodowane tylko i wyłącznie przez organizatorów CŻ. W każdym razie myślę, że byłoby lepiej, gdyby administratorzy w miarę czasu edytowali regulamin, wtedy byłoby o wiele łatwiej robić prace.
Mlecyk
Nie mam zastrzeżeń, wszystko co składa się na konkurs mi jak najbardziej odpowiada. Ogólnie to byłabym za zwiększeniem ilości zadań, nawet kosztem skrócenia terminów, ale czterozadaniowość nie jest takim mankamentem. Ogólnie to kocham ten konkurs.
Kjalvör
Jak oceniasz poziom prac w tej edycji?
Oh Satan, ktoś naprawdę zauważa i zwraca uwagę na takie rzeczy? Dla mnie „poziom” jest nijaki, każda praca ma swój osobny, nie da się tego wszystkiego wsadzić do jednego wora, people.
omega
Jak dla mnie poziom prac był wysoki. Wszystkie drużyny dawały z siebie wszystko i wyraźnie było widać efekty.
Suzzy
Prace drużyn były naprawdę świetne. Wszystkie były oryginalne i ciekawe
alpherainn
Czy chciałbyś/chciałabyś aby tego typu konkursy drużynowe odbywały się częściej?
Oczywiście. Głównie dlatego, że się trochę nudzę na tym forum, a tego typu zadania są wielką odskocznią od nudy. Jednak inni użytkownicy mówią mi, że to by się od razu wszystkim znudziło.
Mika
Tak. Mimo, że pod koniec coraz bardziej czekałem na zakończenie konkursu, to z wielką przyjemnością wziąłbym udział w kolejnej edycji lub podobnym konkursie.
alpherainn
Oczywiście! Uważam, że to jedna z nielicznych okazji, kiedy cichsze osoby o mniejszej sile przebicia, mogą udzielić się na forum w bardziej znaczący sposób, a obcy użytkownicy, którzy dotychczas tylko czytywali nawzajem swoje posty, mają okazję rzeczywiście zamienić ze sobą kilka słów.
Kjalvör
Czym jest dla Ciebie miłość? Jak byś ją zdefiniował/zdefiniowała?
Miłość jest dla każdego czymś innym, nie ma jednej, uniwersalnej definicji, te wszystkie słownikowe wyjaśnienia to dla mnie bzdury; dla mnie, to naprawdę piękne uczucie i wartość postawiona najwyżej w mojej hierarchii. Prawdziwa, szczera, pielęgnowana miłość jest jak balsam dla duszy i umysłu. Ponadto, u mnie miłość = przyjaźń. Żadne nie może wystąpić osobno.
omega
A czy istnieje jakaś definicja miłości? W końcu są różne rodzaje miłości: rodzicielska, platoniczna, między chłopakiem a dziewczyną, itd. Naukowiec powie Ci, że miłość to reakcja chemiczna w mózgu, a filozof, że to abstrakcja. Ja mogę powiedzieć tylko, że miłość to uczucie, które ma różne oblicza.
Mlecyk
Hm bardzo ogólnikowe generalnie pytanie. Myślę, że miłość to przede wszystkim najsilniejsze i bardzo poważne uczucie. Prowadzi za sobą zgubę jak i sukcesy. Miłość to siostra nienawiści, najczęstszy powód ludzkich zmartwień i szczęścia. Uważam, że nie ma jednej, jedynej odpowiedniej nam osoby. Być może jest taka która najbardziej by nam odpowiadała personalnie, towarzysko. Można zakochać się nie raz, a kilka w życiu - na starość wspominamy np. 2 wielkie miłości... Nie jednak 15 - ze skrajności w skrajność - co za wrodzoną ludzką zdolnością do przesady idzie. Ciężko naprawdę zdefiniować czy kogoś kochaliśmy czy nie, zwłaszcza gdy czas zaleczy rany. Czy to zauroczenie, zakochanie czy kochanie? Ludzie za rzadko mówią sobie słowa: „Kocham Cię”, za rzadko to okazują, a jednocześnie za często rzucają te słowa - gdy wcale tak nie czują albo np. jeśli mówią to co chwile - słowo się wyciera jak stara wycieraczka. Człowiek potrafi kochać wyobrażenie drugiej osoby, a nie faktycznie tę osobę. Przeciwieństwa ładnie z sobą potrafią współgrać. To zjawisko jak sadze będzie zawsze jednym z tych nieodgadnionych już zawsze, ale jedno jest pewne - jest cholernie silne, burzy i buduje.
Volturia
Jaki byłby Twój idealny chłopak/dziewczyna?
Mój idealny facet musi umieć mnie rozśmieszyć i zaskoczyć. Jako, że trudno mi dogodzić, musiałby być też bardzo wyrozumiały i cierpliwy. Ale chyba końcem końców, ważne by był we mnie zakochany równie mocno jak ja w nim.
Gold_Chocolate
Dla mnie nie określonego ideału chłopaka. Ważne tylko, żeby mnie kochał, nie zdradzał, akceptował i wspierał. No i przydałoby się, aby był w miarę inteligentny.
Mlecyk
Nie mam idealnego typu, kieruje się tym, co podpowiada mi serce i raczej przy tym pozostanę.
Suzzy
Czy wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia?
Niestety nie. Od pierwszego wejrzenia może być tylko zauroczenie. By była miłość, trzeba tę osobę dobrze poznać i być pewnym że tej drugiej połówce zależy na mnie, tak samo jak mi na niej.
Mika
Miłość od pierwszego wejrzenia to patrzenie na wygląd, a to nie jest najważniejsze. Może ktoś nam się spodobać od pierwszego wejrzenia, ale od zauroczenia do miłości jest daleka droga.
Lorette
Nie wierze, że w tych czasach istnieje miłość od pierwszego wejrzenia :] Zauroczenie owszem, jak najbardziej - sama to przeżyłam, to ogromnie powszechne. Myślę, ze to pojedyncze przypadki, raczej nie w tych czasach. Znam jeden, aczkolwiek te osoby pochodzą właśnie z innej „epoki”
Volturia
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! c:
Qwerty
|