View Single Post
stare 23.02.2014, 09:27   #5
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: High Street 367

Ostrzegam, komentarz będzie długi...

Zacznę od tego, że bardzo podoba mi się ten budynek z zewnątrz! Zdaje się, że to styl art deco?
Osobiście nie przepadam za tym zamiennikiem terenu otoczenia (wolę oryginalną, soczystą zieleń ), ale u Ciebie nawet to aż tak nie razi, pewnie dlatego, że uwagę zwraca na siebie przede wszystkim budynek. No i bardzo dobrze! Aczkolwiek bluszczyk () mógł już być koloru tej soczystej zieleni Swoją drogą ciekawie się układa! U mnie to zazwyczaj jest po linii najmniejszego oporu! (nie "po najmniejszej linii oporu", o czym dowiedziałam się wczoraj xD) Brakuje mi także symetrii w rozmieszczeniu tych uroczych krzaczków z Podróży (które zresztą też bardzo lubię ^^). A jak już o tych okolicach mowa, poszerzyłabym te dwa przejścia do restauracji o jeszcze jedną albo dwie kratki - teraz tam jest zwyczajnie zbyt wąsko...
To samo tyczy się 2. zdjęcia. "Podziwiając" "trójkę" zastanawia mnie, czy masz tego moda od Javiery na zmianę tekstury nieba? Patrzę na tego screena i aż mi brakuje tych chmurek! Trzeba będzie się jednak zgłosić do "Polecanych...", bo nagle znajdują się dodatki do polecenia...
Tak z ciekawości - skąd masz biały recolor parasoli? Powiem Ci, że ja bym tam dała jakiś inny, niekoniecznie eaxisowy, ale przydałoby się jakoś "ożywić" tamtą okolicę Bardzo ładne okna na wystawie! A drzwi mnie zaintrygowały ;>
Bardzo ładne ujęcie części "spożywczakowej"! A korytarz swojej prostocie jest wręcz uroczy
Po obejrzeniu zdjęć nocnych stwierdzam, że kafejka powinna być bardziej oświetlona xD

A teraz poszczególne lokale...
Bistro - inaczej przełamałabym biel i czerń tutaj, bo np. za dużo jest białych ścian. Zaczęłabym od tej ścianki przy barze... Dlaczego na reszcie stolików nie ma przypraw? :< Przesadziłeś z bluszczem na białej, ceglanej ścianie przy stolikach (mnie ten bluszcz w środku nie razi - za dużo naoglądałam się zdjęć Anny, uwielbiam jej styl i u niej roślinność wzdłuż ścian jest czymś w rodzaju must-have). Ujęcia z oknami prezentują się na szczęście o wiele lepiej
Spożywczak - tak, przesadziłeś Ale i tak podziwiam Cię, że ten sklep wyszedł ładnie, bo ilekroć ja zabieram się za robienie spożywczaków, zawsze mam problem ze ścianami oraz rozmieszczeniem lodówek i "straganów" (kurde, jak to się nazywa? xD). Albo nie - zielony bluszcz na zielonej ścianie za kasjerką odpadają! Recolory wyposażenia od Piggi?
Apartament - noooo, to teraz się pozachwycam :>
Pierwsze zdjęcie - po prostu cud, miód i malina Szkoda tylko, że nie przełamałeś niczym tych żółtych szafek w kuchni! (znasz bloga Luasims? jeśli nie, to koniecznie poznaj )
Fotografia numer dwa pod tym względem prezentuje się już dobrze, bo mamy drewnianą podłogę Ale przy stole jest za dużo krzeseł I aż prosi się tam wazonik z kwiatami z IKEI... Zakochałam się w "częsci rozrywkowej", serio W życiu nie wpadłabym na to, żeby tak ustawić półki na książki i pozwolić sobie na zostawienie rogu pokoju wolnego! Aczkolwiek ten obraz bym wymieniła na jakiś mniej straszny... Fajna roślina w donicy :>
Na tej czarnej ścianie w korytarzu brakuje mi obrazu czy czegoś... Sypialnie są bardzo w moim stylu i na tym stwierdzeniu poprzestanę (ofc podobają mi się xD)
Łazienka, mimo swojej surowości, też wyszła dość dobrze
Za nowoczesny rozkład pomieszczeń (a szczególnie za otwartą przestrzeń) masz ode mnie ogromne brawa! Mam się od Ciebie czego uczyć

Musze Cię też pochwalić za wykorzystanie eaxisowych dodatków i "normalnego" CC - wyszło świetnie i bardzo stylowo, w żadnym momencie nie miałam wrażenia pomieszania stylów! Każda część tego kompleksu ma swój własny, oryginalny klimat, ale tym samym nie jest oderwana od reszty, chociaż w przypadku spożywczaka odbiegłeś od głównej palety barw.

10/10 mimo drobnych niedociągnięć, bo w gruncie rzeczy nie mogę wyjść z podziwu Sugeruję Ci, żebyś się zastanowił, czy nie dać tego innym do ściągnięcia - myślę, że wielu graczy byłoby zachwyconych mając tę parcelę w swoim otoczeniu
Cytat:
Tylko nigdy nie wrzucałem żadnej parceli do pobrania, więc nie wiem jak się do tego zabrać tak naprawdę...
Jak się zdecydujesz, zgłoś się do mnie - wytłumaczę Ci, jak się za to zabrać (nie wiem, jak inni sobie radzą z załączaniem recolorów, tzn. często pakują domy w grze i nie załączają ich wcale, ale ja mam swój sprawdzony sposób )

Ostatnio edytowane przez Liv : 23.02.2014 - 09:47
Liv jest offline