Jeśli mowa o rozmnażaniu, to mnie interesuje i jedno i drugie, a także jak będzie wyglądać dzieciństwo simów, tzn. czy będzie dla nich więcej obiektów i interakcji, może nawet w tej edycji dostaniemy ciuszki dla wierzgających nóżkami niemowlaków?

I nowe grupy wiekowe, np. przedszkolak

Aczkolwiek działająca genetyka MUSI się pojawić - lubię się zachwycać w czasie gry, że to "o, wykapany tatuś!"

Dziedziczenie farbowanych włosów mamy nie jest fajne ;<
Życie rodzinne jest bardzo znaczącą częścią mojej rozgrywki (małe simy

), więc jeśli chcą na mnie zarobić, niech też (oprócz całej tej najważniejszej reszty typu grafika i grywalność) to dopracują
O, jeszcze cechy charakteru są szalenie ważne - tego mi troszkę brakuje w dwójce, że simy zazwyczaj nie są "dzikie" albo ambitne same z siebie, a przynajmniej nie dają znać o swoim charakterze (bądź charakterku) przez cały czas. W TS3 było to chyba lepiej przemyślane ("bonusowe" interakcje dla każdej cechy), ale za to zabrali aspiracje, a bez tego też ani rusz! Niby zapowiadają, że coś w ten deseń będzie w TS4, ale kto ich tam wie
Hm, wrzesień za jakieś pół roku! Poza tym zdaje się, że TS2 miało swoją premierę we wrześniu 10 lat temu! (gram w zabytek, haha xD) Z okazji takiej rocznicy mogliby coś zrobić