To nie ma nic wspólnego z kartą graficzną. Ja posiadam dedykowaną kartę nVidia GeForce i mam to samo. Jeżeli to sim kierowany przez gracza to żaden problem, wystarczy
podejść do szafy z ubraniami i wybrać 'zaplanuj strój'. Następnie powybierać swoje ciuchy (najlepiej wybrać inne niż te które są aktualnie) i zaakceptować.
Jeżeli problem dotyczy simów, nad którymi nie mamy kontroli to niestety pomóc może jedynie:
1. Wybór innej aktywnej rodziny w mieście na tą, której członek ma czapkę niewidkę i postąpić tak samo jak opisałem wyżej;
2. Przeprowadzić się do innego miasta, a następnie powrót do poprzedniego (
UWAGA: utracimy aktualne znajomości). Z faktu, iż koszt przeprowadzki do innego miasta to koszt 20000 simoleonów, po powrocie do miasta można wpisać kod na kasiorę
Niestety na ten drugi przypadek (czyli niewidzialność sima, którym nie sterujemy) nie ma prostej rady

Sam miałem ten drugi przypadek, akurat niewidzialna stała się niezła laska, z którą chciałem skumać mojego sima ale po prostu już sobie odpuściłem
EDIT: Mamy 2014 rok a problem jak był przed 7 laty tak jest i teraz. Jak widać, żeby mieć spokój z magicznym znikaniem simów, należy kupić The Sims 4