View Single Post
stare 17.03.2014, 10:26   #1029
Człowiek w zielonych rajtuzach

Avatar Człowiek w zielonych rajtuzach

Reputacja: 17
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
No ale skoro robią nową grę, to niech chociaż idą do przodu. Ja rozumiem, że teraz jest moda na hipster i vintage, ale cofanie się z grafiką do lat 90tych to nie jest rozwiązanie. Widziałem wiele gier, które potrafią zaserwować i dobrą grafikę i dobry klimat, więc moim zdaniem Maxis też powinien w końcu się postarać. Tym bardziej że, jak już wspominałem, dodanie alphy i trochę detali teksturom wcale takim wielkim problemem ani obciążeniem dla pctów nie jest ani tym bardziej klimatu simsów nie zepsuje(tym bardziej że nie było z tym problemów przez całą dotychczasową serię).

Grafika z lat 90.

Grafika z początku lat 2000

To jest straszne, że kompletnie nie ogarniacie stylistyki. Ze nie wiecie co to cartoon i kreacja, co to styl i sposób. Seria "The Sims" nigdy nie miała dążyć do prawdziwej symulacji życia - to gra pełna uproszczeń, zabawy, pastiszu. My nawet nie gramy ludźmi tylko SIMAMI. Simy to cartoon, to komiks, to pewna ogarnięta stylistyka. Jeśli ktoś uważa, ze czwarta część powinna mieć grafikę w stylu nowego Asasyna czy Wiedźmina to niech sobie zmieni kanał.
Czy przypadkiem gry to nie osobne medium, gdzie można robić ROŻNE stylizacje?
Czy np. taka kreskówka jak "Adventure time" to cofnięcie się w rozwoju, bo nie jest hiperrealizmem?
Nie - to po prostu pewna ścieżka.
Cieszę się, że simy idą w cartoon a nie te plastikowe, sztuczne mody z internetów, które ktoś tu pokazał. Bo to estetyczna kupa by była.
Człowiek w zielonych rajtuzach jest offline   Odpowiedź z Cytatem