Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze
Twórcy gry chyba wolą by mało się mówiło o czwórce. Nic nie wiadomo na temat zawodów, szkolnictwa, "rozmnażania" (może Simy będą znajdowane w kapuście?). Nie pokazano przykładowych dzieci. Nic kompletnie, poza zdawkowymi informacjami, z których co najmniej połowa mi się nie podoba... Ja bym chciała klimatycznego i tematycznego powrotu do dwójki, zachowując otwarty świat, postęp historii (tylko poprawiony, bo to co jest w trójce to jakaś porażka) i oczywiście CASt'a. Z trójki to podoba mi się jeszcze mnogość ukrytych umiejętności, mnóstwo ryb, owoców i warzyw, potraw, różnych materiałów kolekcjonerskich. Podoba mi się też możliwość przestawiania\kasowania niektórych obiektów w trybie życia. Do braku animacji samochodowych już się przyzwyczaiłam, ale ja bym to ciut ulepszyła. Sim podchodzi do drogi, macha kluczykami, samochód pojawia się na drodze, Sim wsiada normalnie, to samo inne Simy, ruszają, zatrzymują się, wysiadają, samochód znika i pojawia się w wyposażeniu kierowcy lub na parkingu. No i oczywiście to co najważniejsze zawsze w Simsach, to płynność gry... Ja to albo mam Simsy włączone cały dzień, tylko są na pauzie i zrzucone na pasek Windowsa, albo nie włączam ich w ogóle. Włączanie się gry do poziomu Menu, 3 minuty, ładowanie się zapisu, 10 minut. To jakiś koszmar...
|