Cytat:
Napisał Liv
Nawet taki zapalony "dwójkowiec" jak ja uważa, że CAST MUSI się pojawić. System recolorówz TS2 może i przyspiesza budowanie domków (bo w kwestii ciuchów CAST to NIEZAPRZECZALNIE ważne narzędzie), ale w TS3 też jest przecież opcja wybierania gotowych kolorów i wzorów, przy czym to wbudowane w grę narzędzie jako photoshop+simpe/Warsztat jest naprawdę SPORYM ułatwieniem.
Btw, nawet w TS1 było coś a la CAST! (przynajmniej jeśli chodzi o ciuchy) Do edycji Deluxe dołączony był TS Creator i tam można było przerabiać skiny, tzn. dodawać nadruki, ale zmieniać tekstury chyba też się dało Swoją drogą, potrafiłam się długo bawić tym programem, więc coś musiało być na rzeczy... No i oczywiście importować "dzieło" do gry. Nawet Warsztat jest pod tym względem uboższy  ! A TS1 nawet z ogromną ilością dodatków z neta szybko się ładowało 
|
Dostrzegasz różnicę między opcją "gra + zewnętrzny program z importem" a wrąbanie wszystkiego na raz do jednego wora? Nie tylko był TS Creator ale również można było z oficjalnej strony pobrać Homecraft, Art Studio (czy jakoś tak) i Lift Face. Nie były to może najlepsze programy ale dwa pierwsze były dla mnie w zupełności wystarczające. Do tego były również programy "z zewnątrz", które w połączeniu z programami graficznymi dawały naprawdę ogromne możliwości własnej modyfikacji gry. Co chciałam mieć, a nie było w Internecie, to sobie zrobiłam i wrzucałam do gry, to była tylko kwestia cierpliwości.
Gdyby zrobić CASTa jako osobny program to byłabym za. Obecne rozwiązanie z TS3 koszmarnie zamula grę, a nie mam sprzętu sprzed potopu.