View Single Post
stare 18.04.2014, 17:55   #1083
Shiver

Reputacja: 21
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Mnie się wydaje, że nie powinniśmy popadać w paranoję. Ten tryb zakupów "jak z katalogu" będzie imo bardziej dodatkową funkcją, czymś dla leniwych (tak jak wstawianie gotowych pokoi w trójce). Wątpię, że twórcy całkiem zrezygnują z normalnego katalogu obiektów (nie wyobrażam sobie jak miałoby to wtedy wyglądać z CC).
To samo z tym połączonym trybem budowy i kupowania. Pewnie po prostu wrzucą wszystko do jednej sekcji podzielonej na mniejsze kategorie i już, przynajmniej będzie mniej klikania. Raczej nie powinniśmy się martwić, że wymieszają nam np. okna i kanapy ze sobą.
A co do CASTa mam mieszane uczucia. Za taki w trójkowej formie, zamulający grę, gdzie tekstury ładują się wieczność (tak samo w sumie jak z katalogiem obiektów czy ubrań) podziękuję. Jeśli jednak by go dopracowali to spoko, ale powinni zrobić te domyślne recolory bardziej uniwersalne, bo teraz w trójce nawet kiedy chcę coś szybko zbudować do grania to i tak muszę zmieniać wszystko CASTem bo nic do siebie nie pasuje...

@up - W podstawie dwójki i jedynki obiektów też było bardzo mało, trzeba jakoś zachęcić do kupna dodatków
Nie muszę mieć mnóstwa obiektów, od tego mam CC, lepiej żeby dopracowali grywalność i ogólny mechanizm gry.