View Single Post
stare 29.04.2014, 18:06   #85
Pink Panther

Reputacja: 25
Domyślnie Odp: Historie Różowej Pantery =)

Po dłuższej przerwie wracam, ale z nieco krótkim odcinkiem. Obiecuję poprawę!

Rodzina Smith
Odcinek 9.
Państwo Schneider

Od wyprowadzenia się sióstr z domu minęło kilka dni. Do tej pory żadnych większych zmian nie było (poza tym, że Samantha wyrzekła się ojca i znienawidziła go, gdy dowiedziała się, że zamiast jej matki wskrzesił obcego trupa). Nadchodził jednak czas wielkich zmian.
Samantha zerwała z Isaiahem. Poznała w mieście sławnego milionera, Gerarda Schneidera. Mężczyzna ten nigdy nie miał żony, mieszka sam w olbrzymim domu i ma świetnie płatną posadę dyrektora. To prawdziwy skarb dla Samanthy, która bardziej pokochała jego pieniądze niż jego samego.

W ciągu jednego wieczora udało jej się uwieść bogacza i zaciągnąć do łóżka.

Siostrze, którą Mason zaprosił na imprezę, wysłała takie zdjęcie z następującym podpisem:

"To się nazywa urok osobisty, którego niestety nie masz za grosz, kruszynko. Jestem z Gerciem w ciąży i mamy zamiar wziąć ślub. Moje meble możesz sprzedać, ja jestem ustawiona do końca życia. Ciao, maleńka :* "

Jane najbardziej przejęła się losem dziecka. Współczuje mu matki, ale z drugiej strony ma głęboką nadzieję, że macierzyństwo zmieni Sam. Na wpływ Gerarda nie ma co liczyć, jest w nią wpatrzony jak w lusterko.
Na imprezie poznała przemiłą ropuchę

Rozmawiało i czarowało im się naprawdę dobrze

Ciąża dawała się we znaki Sam, ale nie mogła wrócić do domu. Umówiła się ze Schneiderem nad jeziorem. Chcieli wreszcie wziąć ślub. Biedny Gerard, nie wie, na co się zgodził...

"Oraz że Cię nie opuszczę... Aż do śmierci!"

Od tego momentu Samantha stała się Samanthą Schneider, równie bogatą, jak jej małżonek.
Natomiast Jane dalej żyła w swoim domu, a pokój siostry przerobiła na swego rodzaju gabinet. Wstawiła tam stanowisko alchemiczne, teleskop i parę innych przedmiotów.

Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 29.04.2014 - 20:07
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem