View Single Post
stare 30.04.2014, 21:34   #1107
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał eris234 Zobacz post
Caesum, chyba jeszcze za wcześnie by cokolwiek przesądzać, a Ty już stwierdzasz, że wolisz czwórkę od poprzedniej generacji. Z The Sims 4 widzieliśmy jak dotąd tylko kilka screenów i to z nieukończonej wersji.
Za wcześnie? Nigdy nie jest za wcześnie, żeby powiedzieć, że trójka to pięta Achillesowa serii. Jest absolutnie okropna, nawet teraz czwórka zapowiada się ciekawiej przynajmniej w kwestii graficznej, mimo że jeśli chodzi o detale wydaje się regresem w porównaniu do poprzednich części. Jeśli więc chodzi o grafikę: nie, nie jest za wcześnie na takie stwierdzenia. Jeśli chodzi o gameplay: a czy ja coś pisałem o gameplayu? Nie, wspominałem wyłącznie grafikę.

Ale zgadzam się odnośnie tego, że grafika w TS4 odbiega od korzeni serii. W TS1 urzekło mnie między innymi to, że grafika jak na tamte czasy wydawała się bardzo realistyczna. Prerenderowane obiekty były zrobione z wielką dbałością o szczegóły. Jedynka wcale nie była komiksowa, używała jedynie karykatury. Jak sama wspomniałaś, groteska simów polegała na ich reagowaniu na otoczenie, bezradności w różnych sytuacjach, byli komiczni, chociaż cała reszta była realistyczna(szczególnie jak na tamte czasy). Do tego cudowna muzyka(klasyczna, jazz i inne), dużo ciekawych sytuacji i drobnych niespodzianek tworzyło wyjątkowy klimat. Dwójka to straciła, ja osobiście nigdy nie odnalazłem się w gameplayu TS2, ta gra mnie nudziła. Trójka to strata czasu.

Całe szczęście, że nikt mi nie każe przerzucać się z jedynki i dwójki na coś innego. Jeśli czwórka okaże się klapą(chociaż srsly, jeśli uda im się poprawić wydajność to i tak będzie to wielki sukces w porównaniu do trójki) to zostanę przy tych grach.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem