Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Ja już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, różni ludzie mają różne priorytety. To tak jakby jednej cesze gry przypisywać ocenę punktową. Np. bugi w ts3 to wada, ale to dla mnie mniejsza wada niż zaletą jest otwarte otoczenie, styl graficzny itd. Nie wiem czy się dobrze wyraziłam. Gdyby styl graficzny czwórki był podobny do dwójki, to byłoby jeszcze OK, bo dwójka mi się podoba graficznie i Simy też są w dwójce całkiem ładne i można stworzyć je różnorodne. Jednak ja jestem na maksa zakochana w otwartym otoczeniu, postępie historii, wspólnym starzeniu się całego miasta, dużych drzewach genealogicznych, możliwości sterowania całym miastem z poziomu właściwie jednej rodziny (z modami). Wiem, że to wszystko raczej będzie też w czwórce, ale za to styl graficzny, jak dla pięciolatków, mnie po prostu odstręcza, jest to dla mnie gigantyczny minus czwórki, podobnie jak brak CASt'a, ale to jeszcze bym przeżyła, gdyby dali jakieś zastępcze narzędzie do dodawania nowych kolorków. W dwójce miałam mnóstwo fanowskich rekolorów różnych obiektów.
Irbis, to nie tak, że możemy oceniać wady, a nie zalety niusów. Po prostu styl graficzny czwórki widzimy, więc możemy go oceniać, co się komu podoba. Ale informacje o wielozadaniowości np, są tylko gruszkami na wierzbie, dopóki nie włączymy gry i nie sprawdzimy tego na własnej skórze. Wszak jakoś na czatach z twórcami o TS3, też gra chodziła płynnie, a wiadomo jak jest w rzeczywistości...
|