View Single Post
stare 16.05.2014, 14:30   #1249
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Nezumi, to znowuż ja dobieram pary simów na podstawie m.in. "jakości" wydanego przez nie na świat potomstwa Jeśli jakiejś parze mają się urodzić brzydkie dzieci, to zmieniam im partnerów W dodatku najczęściej zanim mały sim w ogóle przyjdzie na świat, ja już znam jego fenotyp Przykładowo, wymyśliłam sobie, że dziecko - dziewczynka - będzie mieć zielone oczy po mamie i blond włosy po babci ze strony ojca. Będę tak długo "męczyć" jej mamę (zapis w momencie porodu i ponowne ładowanie parceli, gdy genetyka nie spasuje), aż dziecko urodzi się takie, jakie ja sobie zaplanowałam ;] Niestety, ten sposób jest bardzo czasochłonny i męczący, szczególnie dla nerwów A potem, jak już niemowlę trochę podrośnie, zostaje mu zamieniona w SimPe struktura twarzy, odpowiednio wcześniej przygotowana
A to wszystko dlatego, że od narodzin do śmierci w moim otoczeniu mija (w regularniej grze) kilka lat...

Nie powiem, fajnie by było, gdybym w TS4 nie musiała tak z tym kombinować, ale czy kiedykolwiek program komputerowy będzie mądrzejszy od człowieka, a przynajmniej będzie w stanie częściowo "wyręczyć go" w dobrym planowaniu i realizacji? Ja w to wątpię.
No chyba że nie będzie narzędzi typu SimPe do modyfikacji tych ważnych dla mnie aspektów rozgrywki, ale to wtedy lipa ;( Mam swój styl grania i nie chciałabym go za bardzo "przerabiać" na potrzeby zbyt niedoskonałej jak dla mnie gry.

Agor-ia - popieram!
Ale, jak widać, twórcy mają ważniejsze rzeczy na głowie (emocje i "modelowanie" simów)...

Ostatnio edytowane przez Liv : 16.05.2014 - 14:33
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem