Cytat:
Napisał eris234
Mogłoby być tak, że już dzieci w wieku niemowlęcym byłyby grzeczne albo bardziej kłopotliwe, w zależności od tego jakie cechy posiadaliby ich rodzice. Niegrzeczne dzieci płakałyby częściej i ciągle domagałyby się uwagi. Zależnie od tego jak bliscy zajęliby się nimi na kolejnych etapach dorastania, kształtowałby się charakter dzieci.
|
Tak jak w prawdziwym świecie! Jestem za
Cytat:
Powinno być więcej opcji odrabiania pracy domowej, na przykład, że Sim musi któregoś dnia dłużej się uczyć, bo niedługo ma sprawdzian.
|
Pozdrawiam uczniów grających w TS4! xDDD
Pewnie zamiast sami się uczyć na sprawdzian czy coś to będą kazali robić to simom
Twoje pomysły na rozgrywkę są świetne! Żeby twórcy na to wpadli...
Ale wf i charyzma?

Technika to bardziej przedmioty przyrodnicze i zajęcia artystyczne.
J.simowy - kreatywność. Promujmy ją chociaż w simowych szkołach!
No ale... właśnie. Czy to nie komplikowałoby za bardzo wszystkiego?
Cytat:
Napisał Searle
Albo mi się wydaje, albo te fryzurki już lepiej wyglądają
|
Też odniosłam takie wrażenie!
Cytat:
W dwójce zajmowanie się niemowlakami i małymi dziećmi było trudniejsze.
|
Tak, aczkolwiek wyzwaniem było zając się bliźniakami

No ale wszystkie dzieci rodziły się grzeczne... :<
Cytat:
Co do opieki społecznej też się zgadzam. Jeśli z jednej rodziny zabierają dziecko, powinna być możliwość adoptowania go przez inną rodzinę. Tymczasem dzieciaki po prostu znikają.
|
SERIO?!

Masakra...
Cytat:
Czy nie byłyby fajne szkolne konkursy?
|
W rzeczywistości są fajne - pewnie simom też by się spodobały
Z TS3 (chyba dodatku Pokolenia?) fajne były jeszcze zajęcia pozalekcyjne. Szkoda tylko, że było ich tak niewiele!
W każdym razie źle by zrobili, gdyby i tego nie dali nam w "czwórce".
System pragnień i obaw z TS2 jest fajny

W końcu w użyciu oprócz planów i marzeń mamy też swoje problemy i sytuacje, którym boimy się stawić czoła gdy przyjdzie co do czego.
Mi w "dwójce" brakuje tylko CASTa, kilku innych fajnych rzeczy z "trójki" i większej liczby interakcji tak naprawdę

Na chwilę obecną jest do dla mnie w 90% idealna gra. Jednakże swoje zrobiły też mody...
Dodatki mówicie... A co z prowadzeniem własnego biznesu?
Nie chce mi się czytać całej tej listy "Content A&B", ale już widzę, że w podstawie NIC nie będzie. I że twórcy nieźle zarobią na tej grze.