View Single Post
stare 26.05.2014, 14:01   #1350
Piwusia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

simka334player, faktycznie sporo czasu poświęcam śledzeniu newsów i tematów, dotyczących czwórki, ale zamierzam przestać to robić, kiedy już uznam, że wiem o niej na tyle dużo, by mieć o niej jako taką opinię, a na tyle mało, bym dopiero po tym jak sama zagram mogła odkryć świat gry, niespodzianki i smaczki. Nie chcę już przed premierą wiedzieć o wszystkim co będzie w The Sims 4. Oczywiście niefajnie też kupować w ciemno, więc czekam na E3, a potem zdecyduję czy będę śledzić niektóre newsy (zależy czy twórcy podadzą pełniejsze, konkretne informacje o rozgrywce już na E3 czy też nie).
Co do grafiki, teraz już niemal na pewno wiem, że niewiele rzeczy mi w niej przeszkadza; na niektórych zdjęciach Simy wyglądają lalkowato, ale można też stworzyć ładne i naturalnie wyglądające postaci. Kreskówkowy styl jest sympatyczny i choć może niezbyt oryginalny to nie widzę powodu, by ciągle się go czepiać. Jeśli chodzi o mnie, przekonałam się już do wyglądu czwórkowych postaci. Myślę, że realistyczne Simy i realistyczne otoczenie zupełnie nie pasują do koncepcji serii. Simsy to nawet nie tyle gra, a narzędzie do kreowania własnych historii, rozbudzające kreatywność i dające możliwość niemal dowolnego kierowania postaciami, dostosowywania wszystkiego itp. Wolę aby było to zabawne i barwne, a nie megaprawdziwe, a co za tym idzie przygnębiające. Taką realistyczną wersję Simsów już mamy i jest nią nasze własne, codzienne życie. simka334player, też odprężam się przy tej grze, choć obawiam się, że czwórka będzie zbyt uproszczona i dziecinna. Co do listy, którą mielibyśmy wysłać, ludzie z EA na pewno są zasypywani taką ilością różnych propozycji co do nowej odsłony gry, że tysiące z nich ginie pod stertą innych. Twórcy i tak robią wszystko po swojemu, bo jakby mieli to wszystko czytać to by się zupełnie pogubili. Muszą mieć skonkretyzowany plan, które nie będzie podlegał zbyt licznym modyfikacjom. Z czasem dodają niektóre opcje, o które proszą ich fani, ale raczej w dodatkach, albo co gorsza, w Store. Czwórka? O tak, będzie fajnie... Ale cenę za to poniesiemy wysoką, to na pewno.

Ostatnio edytowane przez Piwusia : 26.05.2014 - 14:04
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem