View Single Post
stare 31.05.2014, 19:38   #1440
Hebe

Reputacja: 39
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał kavoweciastko Zobacz post
I łudzicie się, że zmienią coś jak ktoś czegoś nie kupi? Wątpię. Zawsze będą tacy sami. Może i wtedy dodaliby jakieś rzeczy, ale to nie zmieni faktu, że nadal będą tacy sami, że nadal będą łoić z Was kasę.. ale.. chwila chwila.. nikt wam nie karze wydawać kasy. Nie chcę ich bronić, bo nie przepadam za EA, ale po prostu wyrażam swoje zdanie. Nikt nie musi sie z nim zgadzać. Każdy ma inny gust, a o gustach się nie rozmawia.
Gdyby sprzedaż im diametralnie spadła, to owszem, pewnie by coś zmienili. Bo nic nie pobudza do lepszej roboty niż niższe pensje. Ale że większość ludzi kupujących TS to niczego nieświadome dwunastolatki lub ludzie, którzy kupują simsy, bo poprzednie odsłon były świetne, to EA dalej zarabia grubą kasę i ze słów krytyki nic sobie nie robi. A potem zgarnia forsę za zabugowne, niedopracowane i okrojone gry. A z przedmiotów, które powinny być w podstawce robi akcesoria i pakiety w Store i zarabia jeszcze więcej.

I tu nie chodzi o przekonywanie kogoś do kupna TS4 (czy wręcz przeciwnie), ale o uczciwość (a raczej jej brak) ze strony EA. Bo gdy grałam jeszcze w TS2 to bugi zdarzały mi się naprawdę rzadko, a w TS3... no cóż. Całe TS3 to jeden wielki bug, choć muszę przyznać, że nie potrafiłabym wrócić do wcześniejszych odsłon ze względu na zamknięte otoczenie. W każdym razie TS4 mnie nie przekonuje ze względu na tę ładną inaczej grafikę. A jak będzie takich podstawowych rzeczy jak baseny czy piwnice, to już na pewno TS4 nie kupię. Po prostu nie wydam 200 zł kieszonkowego na tak okrojoną grę. Już wole tę kasę zainwestować np. w książki.