View Single Post
stare 13.06.2014, 08:10   #403
Mamełe

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze

Cytat:
Napisał Osioł Zobacz post
Witam.

Chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego, że "The Sims4" będzie wymagać niestety instalacji oraz rejestracji "Origin". Zagrywałem się w jedynkę, dwójkę, oraz trójkę będąc szczęśliwy, że nikt nie wymagał ode mnie, żebym był podłączony do Internetu czy też rejestrował się w kolejnym bublu.

Niestety, od dłuższego czasu kiedy EA zapragnęło mieć własnego "Steama" to zwyczajnie zacząłem bojkotować ich gry (z Ubisoft mam tak samo, toleruję tylko jedynego słusznego Steama). Od ponad 3 czy 4 lat nic, prócz dodatku do "The Sims3", który nie wymagał tego brudu, nie zakupiłem od nich. Szczerze mówiąc patrząc na ich tytuły to nie mam czego żałować. Nie jarał mnie "Dead Space", ani żaden "Battlefield" (prócz "Heroes", który też nie wymaga Origina), "Dragon Age" też jakoś nie był w stanie mnie zainteresować, pomimo, że lubię gry z gatunku "cRPG", po prostu, osobiście niczego nie żałuję. Ale cholera jasna w "The Sims4" to bym sobie pograł jak zobaczyłem prezentacje na E3. W szczególności, że edytor postaci wygląda świetnie.

Mam szczerą nadzieje, że jednak będzie jakaś możliwość obejścia tego całego ich Origina.

A jakie jest Wasze zdanie? Zadowoleni jesteście z tej platformy? Czy też jak ja szczęśliwi bylibyście jakby gra nie wymagała rejestracji w tym "czymś".
Ja tam jestem zadowolona, nie szumi mi napęd w kompie, nie musze sie martwić, że mi sie porysuje. Jak wyjechałam w odwiedziny do mamy, to nie musiałam targać wszystkiego ze sobą, tylko save na pen drive i ściągnęłam sobie grę na komputer mojej mamy (i jeszcze sama sie zainstalowała poza podstawą)
Zresztą jeśli uważasz, ze te gry, to buble, to w sumie nie powinno ci to przeszkadzać, bo i tak byś nie grał.

O tym, ze dostaje czasem starsze gry za darmo nie wspominam

Absolem pewnie chodzi o to, że TS4 ponoć będzie wymagało zalogowania sie do origin podczas instalacji, nawet jesli będzie to z płyty. Ale nie wiem na ile to potwierdzone. Mnie wszystko jedno, bo simsy zawsze kupuje oryginalne (jedyna gra, w kórą gram)

Ostatnio edytowane przez Mamełe : 13.06.2014 - 08:13
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem