Wydaje mi się, że znowu zaczyna się robić afera wokół czegoś, o czym tak naprawdę nie mamy pojęcia jak będzie wyglądało. Czy było powiedziane, że nie będzie można kierować dwiema częściami rodziny jednocześnie? Czy może znowu to tylko domysły, czy też wymysły graczy?
Nigdy nie było tak podzielonego otoczenia w serii TS, więc jak ono działa dowiemy się dopiero grając w TS4 lub ewentualnie wcześniej z jakichś filmików. I moim zdaniem z narzekaniem należałoby się wstrzymać do tego czasu, bo krytyka zawsze musi być bardziej konstruktywna niż pochwała

Wiele osób narzekało na królicze nory w TS3, a teraz gdy w TS4 ich nie będzie (lub będą w ilości minimalnej) to też źle, bo będzie jakieś tam ładowanie? Coś za coś.
Mnie również zastanawia jak będzie funkcjonował taki świat, ale nie mam podstaw do tego, żeby stwierdzać czy mi się to funkcjonowanie podoba czy nie. Póki co, mogę jedynie powiedzieć, że nie widzę nic strasznego w jakichś drobnych doładowaniach, zwłaszcza jeśli mogą przyczynić się do płynności gry.
A teraz pytanie: czy z Empiku przysyłają grę tak, że jest w dniu premiery, czy mają opóźnienia? Ktoś wie?