Cytat:
Napisał unnormaly
?I błagam, niech lekcje zostaną dopracowane...wkurzało mnie to zawsze, że jak czegoś nie wiem gdzie znaleźć, albo jak wykonać dane zadanie (bo niektóre pragnienia są tak niejasno w 3 opisane, że żal) to musze przekopywać fora i internety...No i wolałabym żeby podali wszystkie możliwości, zbytnio nie chce mi się robić śmiesznych zadań żeby coś odkryć, albo szukać sposobu jak wyhodować daną roślinę lub złapać rybę..
|
Ja wręcz przeciwnie, bardzo lubię te niejasności, które moim zdaniem są celowe. Dzięki takim utrudnieniom gra jest ciekawsza. Gdyby nie to, gra sprowadzałaby się tylko do wdawania simom poleceń i nudziła by się bardzo szybko.
Każdy gra inaczej i czego innego oczekuje od gry. Ja nie chcę żeby gra była łatwa, lubię się pomęczyć, lubię wykonywać zadania żeby coś odkryć i szukać sposobu na osiągnięcie simowego celu
Przypomniało mi się, jak na początku zapowiedzi o TS4 była mowa o możliwości dodawania punktów umiejętności w trybie tworzenia. Czy zauważył ktoś gdzieś, żeby ta informacja się potwierdziła?
Byłabym bardzo zadowolona, gdyby tak było, bo to trochę głupie, że sim staruszek dopiero co uczy się gotować. W trójce często gram istniejącymi już rodzinami i normą jest, że nawet staruszkowie nie mają żadnych umiejętności. Dobrze by było, żeby i to poprawili.