anie_1981, pewnie trudno będzie stworzyć Sima bardzo podobnego do prawdziwej osoby np. do kogoś kogo znamy lub do gwiazdy filmowej. Wnioskuję z tego co twórcy pokazali na filmikach. Ja raczej nie przywiązuje do tego takiej wagi, bo nie chyba raz mi się tylko zdarzyło zrobić Sima wzorowanego na kimś konkretnym, co nie zmienia faktu, że brak możliwości uchwycenia podobieństwa jest mankamentem. Ale anie_1981, czy przypadkiem nie pisałaś, że nie będziesz grać w czwórkę? W takim razie po co się martwić tymi wszystkimi rzeczami, o których piszesz?
Mamełe, obstaję przy swoim, że większość z tych stylów chodzenia jest przerysowanych, pewnie zamierzenie. Jednak i tak nie podobają mi się.
Wracając do tematu aspiracji, moim pierwszym Simom bym chętnie nadała aspirację kreatywności lub natury.

Słyszeliście pewnie, że aspirację nadaną danemu Simowi będzie można zmieniać wielokrotnie w dowolnym momencie rozgrywki. W dwójce do zmiany aspiracji służy "Kula Nowy Ty". Ciekawe co tutaj wymyślą. Ciągłe zmienianie aspiracji i tak nie jest dla mnie jakimś świetnym pomysłem, bo skoro już wybieram jakąś Simowi gdy go tworzę to chcę żeby w swoim życiu skupił się na niej i tyle.