View Single Post
stare 24.06.2014, 21:17   #14
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Projekt "Self-esteem" by Jin.

Ja coś o tym wiem. Jeżeli masz obiekty instalowane w formie sims3packów, to po instalacji są pliki package w folderze DCBackup. Są to pliki, które ja kasuję, bo zamulają grę (baaardzo!), ale jeśli są, to domy pakują się do sims3packów razem z obiektami. Wyjątek stanowią dodatki Store, one tylko dają odnośniki do takich obiektów. Czyli jeśli masz obiekt Store i spakujesz dom do pliku, wyślesz komuś i ten ktoś ma ten obiekt Store, to dom będzie go miał u niego w grze. Jeśli go nie ma, obiekt będzie zastąpiony czymś innym.

Inaczej sprawa się ma jak masz CC w formie package, w katalogu Mods\Packages. Wtedy nie ma takiej opcji, by dom spakował się razem z obiektami CC. Możesz próbować skopiować te pliki package do DCBackup, ale nie ręczę za efekt końcowy.

Powyższe ograniczenia są jednym z dwóch powodów, dla których ja nigdy nie udostępniam moich domów. Drugim powodem jest to, że ja nie bardzo potrafię zbudować coś ładnego. Nawet ja sama wiem, że domy wychodzą mi koszmarne. Nadrabiam trochę umeblowaniem, ale to za mało. Tak naprawdę, to w mojej opinii ładne mam tylko dwa domy i jeden przerobiony cmentarz z Isla Paradiso, który można sobie obejrzeć w moim temacie w OJSG.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem