View Single Post
stare 12.07.2014, 11:57   #409
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze

^ Zgadzam się z anie_1981. I to nie jest problem wyłącznie związany z Originem. Z tego samego powodu nienawidzę Steam. Jak kupuję grę w pudełku to oczekuję, że będzie w środku płyta, a gra zainstaluje się bez dostępu do internetu. Tymczasem za 120zł kupuję puste pudełko, w którym jest tylko papierowa kartka z napisem "ściągaj pan z neta". Bo ofc chce mi się ściągać 8/16GB przez internet! Współczuję wszystkim, którzy w dzisiejszych czasach mają kiepskie łącze, albo w ogóle nie mają neta.

Zawsze byłem hejterem konsol, ale im dłużej działam na kompie, tym bardziej zaczynam je doceniać. Na konsoli wsadzasz płytkę, ewentualnie instalujesz i grasz. Na komputerze wsadzasz płytkę, okazuje się, że czytnik za stary. Zmieniasz, wkładasz płytkę, UAC wyje na cały dom, że "może jednak nie chcesz tego robić?". Jakimś cudem dostajesz się do procesu instalacji - tu wszystko idzie w miarę ok. Chcesz uruchomić grę - nie, bo nie zainstalowałeś Origin/Steam. Ok, instalujesz Steam. Teraz musisz konto zrobić! Konto zrobione. A na końcu i tak się okazuje, że gra nie działa, bo serwery przeciążone, bo sprzęt nie ten, bo nvidia nie zaktualizowała sterowników, bo windows 8 za nowy. Yay!
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem