Uuuu, ten apartament z całą pewnością prosi mnie, by został oceniony z conajmniej 2 powodów:
1) Uwielbiam lofty i wszelkie możliwe aranżacje wykonane w tym stylu
2) Lubię oceniać projekty, które w jakiś sposób przykuwają uwagę
Zatem zacznijmy.
Mieszkanie sprawia ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Widać, że podchodzisz do projektowania z dużą dbałością o szczegóły. Bardzo dobrze prezentujesz swoje wnętrza na zdjęciach ekranu, więc to również duży plus całokształtu twojej pracy.
Salon niby wszystko super, ładnie to wygląda, ale moim zdaniem niepotrzebnie napakowałeś tak dużo tych zdjęć w ramkach na komodzie pod oknami. Przy dłuższym patrzeniu na nie, zaczynają się gryźć, a potem momentalnie zlewać w jedną wielką plamę. Minusem tego pomieszczenia jest także dywan. Pomimo, że ten artysta chce, żeby jego obrazy były widoczne, to powininien umieć dobrać dywan tak, by całe pomieszczenie nie zlewało się ze sobą. Nie musi on być jakiś specjalnie wymyślny, ale chociaż jakieś paski z minimalnym akcentem kolorystycznym zdałyby się tam lepiej niż ta szara plama. Wszystko inne - dobre
Jadalnio-kuchnia to najlepsze wnętrze w całym lofcie. Nie zmieniłbym w nim nic poza - po raz kolejny - dywanem. Gdybyś użył pod tym stołem jakiegoś o k r ą g ł e g o chodnika np. w kolorze takiego bardzo stłumionego fioletu. Wtedy uwidoczniłby się ten obraz wiszący tuż z brzegu jadalni. A to szare coś wygląda jak odrębna podłoga a nie dywan. Reszta bez zarzutów - świetna.
Sypialnia - popełniłeś tu podobny błąd, jak w jadalni. Ten piękny, granatowy obraz wiszący nad łóżkiem wyglądałby cudownie, gdyby na łóżku znalazłby się jakikolwiek mały granatowy akcent. Poduszka, narzutka, cokolwiek. Całość mimo wszystko prezentuje się bardzo dobrze.
Łazienka - wyszła ci naprawdę dopracowana i przykuwająca oko, ale ten wielki kwiatek przy brodziku zastąpiłbym czymś, co trudniej jest przewrócić, gdy wychodzi się spod prysznica
Moja ogólna ocena projektu to
8/10
Muszę częściej oglądać twoje prace!