View Single Post
stare 14.07.2014, 15:21   #2479
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
A co wspólnego ma GTA z serią The Sims? Przecież te dwie gry różnią się od siebie pod każdym względem. Same mieszkania wyglądają i pełnią inne funkcje, nie mówiąc już o zachowaniu postaci i ich osobowości. Co tu porównywać?
A skąd ta pewność, że jak inna gra to wcale a wcale nie można porównywać? Może i ludzie w GTA są prości, pewnie tacy jak w Assassin's Creed, gdzie chodzą tylko w kółko, ale porównajmy sobie za to ich ilość - w AC ulicami lecą setki ludzi, w the Sims 2/3 ścinki są i przy dziesięciu(przy czym trójka ścinki ma niezależnie od tego, co jest na ekranie). Srsly, ludziki korzystające z obiektów były już w 2001 roku, pamięta ktoś Gothica? Kojarzy ktoś The Sims 1? A skoro o tym ostatnim mowa, to od tych dziesięciu lat jak bardzo zmieniła się ilość simów dostępnych na ekranie? 14 lat po premierze, a EA Games dalej nie potrafi zapełnić świata simów. Sprzęt z roku na rok staje sie coraz lepszy, ale w simsach jest regres do 2004 roku i nic w zamian, ach racja, CAS i 3M0CjE.

Cytat:
Napisał kavoweciastko Zobacz post
Dziwne. Ja ani z ts2 ani z ts3 nie mialam problemow. Ba, ja sie nudzilam tam czasem xd wiecznie zielone paski wszedzie.. jakos za latwo mi to szlo. Mialam tylko 1 problem w ts2 i 1 problem w ts3. Tak to na luzie wszystko szlo.
Oczywiście nie twierdzę, że TS2 jest jakieś trudne. Przez długi czas po jedynce dwójka też wydawała mi się nazbyt ułatwiona, ale wydaje mi się, że w dwójce jest odpowiednio dużo czasu na wykonywanie czynności. W jedynce zanim zapokoiłeś jeden pasek już drugi był na czerwono. A do tego dochodziły jeszcze jakieś losowe zdarzenia.

Cytat:
Napisał kavoweciastko Zobacz post
Pytanie czy tak latwo by ludzie przeszli na inny symulator. W dzisiejszych czasach ludzie tak bardzo przywykli do simsow ze byloby to trudne. .
Nie ma czegoś takiego jak zbytnie przywyknięcie do jednej gry. Kupując simsy ludzie mogą kupować również inne gry, a wtedy już sami mogą stwierdzić, co bardziej im sie podoba. To właśnie dzięki temu w innych, poważniejszych gatunkach gry ulegają ciągłym zmianom. Ludzie grają w to, co lubią, a twórcy próbują potem dodać to w swoich produkcjach. Czegoś takiego nie ma w przypadku simsów, dlatego każda gra jaką dostajemy to stary, odgrzewany kotlet z pleśnią na wierzchu.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem