View Single Post
stare 15.07.2014, 08:22   #2506
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał ginsei Zobacz post
Wiecie co? Może podywagujmy nad czymś milszym... Daaawno temu Gurowie wspominali, że będzie ciekawszy system uprawy roślin i/lub kolekcjonerstwa. Sądzicie, że jak to może wyglądać? Będziemy zbierać jakąś niezidentyfikowana bryłkę i w zależności od poziomu "zbieractwa" po "analizie" będziemy dopiero informowali, co to jest?
Ja mam tylko nadzieję, że ogrodnictwo nie będzie tak upierdliwe, ja w dwójce Myślałam, że się pochlastam przy tych drzewach xD
Uwielbiam w simsach ogrodnictwo i kolekcjonerstwo więc bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Coś kojarzę, że była mowa o ziołach i ogólnie większej ilości roślin co już jest interesujące. System zbieractwa w trójce właściwie nie jest zły. Nie wszystkie przecież nasiona sim potrafi rozpoznać, ale fakt, że większość nasion nie stanowi problemu nawet dla sima, który nie ma żadnych umiejętności. Jeśli w TS4 zrobią to w sposób jaki opisujesz, będzie idealnie
Co do ogrodnictwa w dwójce, mam podobne odczucia, zwłaszcza jak jakiś czas bawię się ogrodnictwem w TS3, które jest mniej absorbujące.

Cytat:
Na koniec przepraszam, że zboczę z tematu, ale ja kompletnie tego nie rozumiem... Skąd się wzięła mania na strukturę gramatyczną np. "te miasteczko"? "Te" dotyczy liczby mnogiej ("te spodnie", "te butelki"), a widzę, że coraz częściej jest łączone z rzeczownikiem w l. pojedynczej, jeśli tylko kończy się na "o", np "te radio".
Możliwości są dwie:
1. nieznajomość podstawowych zasad gramatyki języka polskiego,
2. komuś się wydaje, że to fajnie brzmi.
Mnie osobiście bardziej irytują wtrącane wszędzie "amerykanizmy" Wszędzie gdzie się nie ruszę widzę to i słyszę, naprawdę wszędzie. Ludziom się wydaje, że przez to są tacy modni i w ogóle super, a dla mnie to po prostu żenujące. To tak, jakby ludzie bardzo chcieli popisać się znajomością języka angielskiego (przy czym często ta znajomość jest na bardzo niskim poziomie), podczas gdy nie znają dobrze własnego języka ojczystego. Co w tym ładnego? ciekawego?... Dla mnie kompletnie nic. Temat rzeka.