Cytat:
Napisał ginsei
Mentosik57 - ale chodzi też o to, że gry były zoptymalizowane. Jeśli spełniałbyś wymagania, to nie byłoby jak z TS3 i NaNiKo - kupiła kompa "pod" Simsy, a okazuje się za słaby, gdy instaluje wszystkie dodatki. Fakt, że w tamtych czasach raczej wszyscy mieli komputery na podobnym poziomie, więc nie było takich różnic wydajnościowych, ale jak pisałam - tamci programiści mieli głowę na karku. Tworzyli produkty dobre, a nie "szybkosprzedajne", więc i by pewnie zadbali o to, by nieco starsze (no ale bez przesady! Komputery tanieją!) komputery też uciągły grę, tylko np. na niższych detalach, jak to wspomniał Caesum. Po prostu byłoby na zasadzie "robimy to dla was", a nie "robimy to dla waszej kasy"  .
|
No zgadzam się z tym.To,że trójka jest tragicznie zoptymalizowana to prawda.Na moim starszym komputerze,który na luzie spełniał wymagania podstawka chodziła dobrze.A po dodatkach?Wydajność spadła przynajmniej 2 razy ...I pomyśleć,że twórcy w 2009 roku mówili ''Gra była projektowana z myślą o słabszych komputetach'' ,śmiech na sali.

I nie wiem czemu,ale niektórzy zrozumieli mnie w tamtym komentarzu,że napisałem,że rozwój gier ma stanąć w miejscu,bo niektórzy mają komputery za słabe.Nic czegoś takiego nie napisałem.Gry mają się rozwijać,bo o to chodzi,ale moim zdaniem nie mogą aż tak drastycznie,czyli osoba ,która grała w TS3 do TS4 musi mieć 3x mocniejszy komputer do grania za 2 czy nawet 3 tysiące

A jeszcze jak gra ma słabą optymalizacje co w przypadku EA nie trudno to już w ogóle gra się dobiła.Najważniejsze dla mnie,by gra miała dobrą grywalność.I tak jak przedtem napisałem,grafika nie musi być nie wiadomo jak realistyczna(swoją drogą mi jakoś realność do simsów nie pasuje) ,ważne ,by było dużo detal,szczegółów i żeby ogólnie grafika była miła dla oczu.