View Single Post
stare 15.07.2014, 13:12   #2515
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał TheBlackSheep Zobacz post
A ja właśnie wolę ogrodnictwo w 2. Trudniejsze jest, bo w trójce to mogę dwa dni się nie zajmować, a roślinkom nic się nie staje.
No to chyba mamy różne gry
80% moich simów posiada ogródki warzywne i wystarczy, że jeden dzień nie zajmują się pielęgnacją warzyw, żeby połowa zawartości ogródka zarosła i zmarniała. Ogromne znaczenie ma zapewne fakt, że ogródki moich simów są duże i zawierają większość (a czasami nawet wszystkie) rośliny dostępne w grze w sporych ilościach. W takich warunkach, gdy mój sim pieli pierwszą połowę ogródka, druga zarasta chwastami Mimo to simy dają radę zajmować się warzywniakiem i przy tym normalnie żyć, znajdując czas na przyjemności.
Nie mówię, że w dwójce ogrodnictwo jest trudne, ale z całą pewnością zajmuje więcej czasu przy mniejszej efektywności. Gdy ostatnio grałam w TS2 biedy Morti prawie się wykończył przy pracy w ogródku, a przecież tylko chciał zdrowo się odżywiać. Na szczęście stać go było na ogrodnika
To, czego brakuje mi w TS3 z dwójkowych ogródków, to szklarnia. Szklarnia w TS2 była naprawdę dobrze zrobiona i zapewniała świeże zbiory niezależnie od pogody.
Połączenie ilości warzyw i owoców z TS3 z dwójkową szklarnią i klubem ogrodnika byłoby świetne.

Ostatnio edytowane przez Irbis : 15.07.2014 - 13:15
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem