Cytat:
Napisał Irbis
Lista braków, do której ktoś podał odnośnik, jest jak dla mnie trochę żałosna. Wpisuje się to, co było w jedynce lub dwójce lub trójce i podaje jako braki czwórki. No litości.
Kto i kiedy powiedział, że w podstawie (!) czwórki ma być wszystko co było w trzech poprzednich podstawach? Jestem pewna (na 99%), że gdyby powtórzyli poprzednie odsłony, byłoby jedno wielkie biadolenie, że nawet nie potrafią nic nowego wymyślić.
A najbardziej na tej liście bawi mnie "brak króliczych nor". Było już biadolenie na królicze nory, to teraz czas biadolić, że ich nie ma.
Krótko mówiąc: "jakby nie stanął, tak d**a z tyłu" 
|
popraw mnie, jeżeli się mylę, ale wydaje mi się, że do TS2 dodano nowe rzeczy, ale zostawiono większość elementów z TS1. Podobnie było w TS3. Grę rozbudowywano i wzbogacano o nowe rzeczy, ale nie kosztem poprzednich rozwiązań.
Co miałaś w podstawie TS1? Simy w domach i trochę mebelków.
W TS2 simy zaczęły się starzeć, dodano grupy wiekowe, wiele opcji w genetyce, poprawiono budowanie, a i sama grafika poszła o wiele do przodu.
W TS3 miałaś to, co w TS2 + otwarty świat i jakąś próbę pogłębienia psychologii simów. Znowu poprawiono budowanie (stawianie obiektów na pół kratki bez kodu, rączkę do przenoszenia), dodano CAST, koło kolorów, zbieractwo.
No to chyba normalne, że spodziewano się tego wszystkiego w TS4 + emocji, lepszego budowania, CAS'a, itd. A tu zonk, bo starzenie się zostało okrojone, otwarty świat został zamknięty, CASTa nie ma, a nawet łapę położyli na basenach, złodziejach, itd.
Kto powiedział, że w podstawie TS4 mają być rzeczy z podstaw pozostałych części? Sami twórcy! Oni sami tweetowali, że będą wszystkie grupy wiekowe, a rozwojem poprzednich części wskazywali na wzbogacanie gry, a nie jej krojenie.
Nowa część jakiejś gry ma pokazywać, jak idzie ona do przodu, a nie jak się cofa aby później dogonić poprzedniczki w dodatkach.
edit: prosiłabym Cię o trochę zrozumienia dla innych. To, że Ty się godzisz na taką grę i Ci odpowiada jest super, ale nie nazywaj listy braków żałosną, bo wiele osób się z nią w 100% zgadza i jest dla nich nie do zaakceptowania. Dla innych elementy TS4 (te, które pozostały) mogą być żałosne, jak i cała gra.