NaNiKo przepraszam, gdzieś mi umknął ten post.
Mentosik57 świat nie będzie w TS4 zamknięty, ale półotwarty, to jest różnica.
Nevada, jeśli chodzi o to:
Cytat:
popraw mnie, jeżeli się mylę, ale wydaje mi się, że do TS2 dodano nowe rzeczy, ale zostawiono większość elementów z TS1. Podobnie było w TS3. Grę rozbudowywano i wzbogacano o nowe rzeczy, ale nie kosztem poprzednich rozwiązań.
|
Żeby odpowiedzieć dokładnie na to pytanie, powinnam zainstalować sobie same podstawy wszystkich tych gier i Ty, żeby z taką pewnością pisać to co piszesz, też powinnaś to zrobić.
Jednak, wystarczy wspomnieć choćby kilka rzeczy, aby wykazać, że się mylisz. Np. pryszcze na twarzach simów choć były w dwójce, nie pojawiły się również w trójce, nie można też było kupować ubrań, nie było obaw, ogrodników do zatrudnienia, oświadczyn przy obiedzie, wspólnego jadania obiadów itp. itd..
To są drobiazgi, ale zostały wymienione na liście jako braki czwórki.
Poza tym, nie wszystkie rzeczy wymienione na liście były w podstawach, jak choćby owłosienie całego ciała.
Albo punkt: "Brak ustalonej godziny „pora do domu” zapisany pośród innych "braków" funkcjonuje jako wada gry. Dlaczego? Dla mnie to zaleta. Takich przykładów jest więcej. Pod taką listę można podciągnąć naprawdę wszystko i właśnie dlatego uważam, że jest ona bez sensu.
Napisałam, że dla
mnie lista braków jest
trochę żałosna (z powodów podanych powyżej) i wydaje mi się, że mam do tego prawo, takie samo jak inni do zachwalania jej.
Wyraziłam jedynie swoje zdanie nie zabraniając przy tym nikomu brania listy pod uwagę i kierowania się nią w ocenie gry. Na razie wiec wychodzi na to, że to Ty wykazujesz się brakiem zrozumienia dla Mnie, zabraniając mi wyrażania własnego zdania

Naprawdę nie mam nic przeciw krytyce, bo zawsze potrzebne są różne opinie w ocenie jakiegoś zjawiska, ale jak czytam non stop, że "gra się cofa" to mi się coś cofa w żołądku

Życzę nam wszystkim, żeby gra okazała się świetna pomimo braków (mam na myśli prawdziwe braki, a nie np. brak trądziku)
Mam postanowienie, żeby już nie oglądać zdjęć i filmików (poza oficjalnymi), bo chcę coś sobie zostawić do odkrywania w grze. Wracam do intensywnego grania w TS3 i czekam na demo CASu