View Single Post
stare 12.08.2014, 12:43   #11
Rumanzovia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Bajkowo u Christy

Nie zdążyłam dużo pograć rodziną, niestety zapis się popsuł,ciągle mnie wywala. Póki co gram nową rodziną, mam nadzieję, że ich polubicie.

Silas i Emma, para zakochanych, postanowiła rozpocząć wspólne życie, z dala od rodziców. Nie mieli jednak na myśli AŻ takiej odległości.
Stwierdzili, że chcą przeżyć razem coś ekstremalnego. To umocni nasz związek, myśleli. Wtedy też pod nos napatoczyła im się pewna wiadomość o pierwszym w historii locie kosmicznym na odległą planetę. Od razu wiedzieli, że to jest to, czego szukali.
Prom był ogromny, mogłoby się zmieścić w nim nawet całe Sunset Valley. Ludzie z każdego zakątka świata przybyli, by wziąć udział w tym wspaniałym przedsięwzięciu. Silas i Emma z niecierpliwością oczekiwali na rozpoczęcie lotu. Po chwili, która zdawała im się ciągnąć godzinami, wsiedli do środka i zajęli wygodne miejsca przy oknie. Podziwiali skrzące się gwiazdy i przemykające komety. Z fascynacją obserwowali, jak ich planeta Ziemia, wraz ze wszystkimi znajomymi i rodzicami, oddala się coraz bardziej i bardziej.
Po niespełna godzinie znaleźli się na miejscu. Planeta była piękna. Wokoło rosły osobliwe rośliny, drzewa z pomarańczowymi i różowymi liśćmi, monstrualne kwiaty, a wszystko to na tle ogromnych, wysokich kraterów. Mieszkańcy Lunar Lakes powitali ich bardzo serdecznie. Przez cały dzień poznawali obyczaje tubylców i podziwiali widoki.
Ich czas szybko dobiegł końca. Uczestnicy zebrali się wokół pojazdu, czekając na kapitana, który otworzy zamknięte drzwi. Tak też po chwili się stało, jednak mężczyzna, wyłaniający się z pokładu, nie miał dobrych wieści. Okazało się, że podczas przenikania do atmosfery planety, silnik uległ awarii, ponieważ miała trochę inny skład niż ziemska. Ludzie przestraszyli się nie na żarty. Czyżby mieli nigdy nie wrócić do domu? Silas i Emma także się denerwowali, choć technicy obiecali, że awaria szybko ulegnie naprawie.

Tubylcy sprawnie zorganizowali nocleg dla mieszkańców. W kolonii stało wiele pustych domów, ponieważ na planecie mieszkało niewiele ludzi. Młoda para dostała na własność mały, parterowy domek.

Czekając, aż sprawia się wyjaśni, Silas z Emmą postanowili się czymś zająć. Emma spostrzegła drzewo prosperity, rosnące koło domu. Słyszała o nim od przewodnika, postanowiła natychmiast spróbować jednego z owoców.

Po tym naszła ją nagła chęć na malowanie.

Silas tymczasem grał w szachy. Planował, że gdy wróci, rozpocznie karierę medyczną.

Emma jest molem książkowym, dlatego od razu poszła spenetrować półkę z książkami.

Na zabawę na ślizgawce nigdy nie jest się za starym.

Nadeszła pora na kolację. Emma nie kryła zadowolenia z nowej kuchni. Od pierwszego razu polubiła gotowanie tam.

Wspólny posiłek.

To taki wstęp, tyle na dzisiaj. Zapraszam do komentowania.
Rumanzovia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.