View Single Post
stare 15.08.2014, 11:54   #3149
monkey

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Dopiero wczoraj zainteresowałam się w ogóle czwórką i newsami z nią związanymi... i mam bardzo mieszane uczucia co do tej gry.

Zacznę od kreatora i simów, muszę przyznać,że postacie są piękne. Chyba najbardziej udane z całej serii, nie używając żadnych innych skinów, można stworzyć łatwo coś, co nie będzie straszyć, co w dwójce i trójce było, przynajmniej dla mnie, niemal niemożliwe.
Oprócz tego, oczy mi się za bardzo nie podobają, tęczówki są takie 'puste', nie za ładne po prostu, a włosy są strasznie kanciaste i tekturowe, pomimo tego, że większość na ładne ułożenie, ale na simie wyglądają jak hełmy.

Nie zauważyłam też nigdzie opcji tworzenia stylów, może jestem ślepa i jest to gdzieś obok, ale to też trochę drażniące, jeśli z tego zrezygnowali, bo to była naprawdę fajna opcja z trójki.

Co do rozgrywki, muszę ponarzekać na brak dzieci. To jest takie cofnięcie się do czasów jedynki. Z niemowlakami nie da się praktycznie nic zrobić, a potem nagle z kołyski wyskakuje duże dziecko. A co z taką nauką chodzenia, mówienia?
I nawet te dzieci mogłabym pominąć, ale jeśli to prawda o drzewach genealogicznych, to...
Jeszcze wczoraj byłam nastawiona na zrobienie dużej rodziny, moja największa w trójce miała 8 pokoleń, każde dosyć rozwinięte, chciałam pobić rekord, a tu... kupa. Naprawdę nie wiem jak to mogę skomentować. Mam nadzieję, że coś z tym jednak zrobią, jakiś zamiennik drzewa, cokolwiek.

A żeby wyciągnąć jeszcze jakiś plus, to ładna okolica i dosyć ciekawy tryb budowania. Jak tu ktoś wspomniał, gra ma zmarnowany potencjał.
monkey jest offline   Odpowiedź z Cytatem