View Single Post
stare 30.08.2014, 08:24   #3426
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Shattered Zobacz post
Tak Irbis, również przyznaję że gra ma zalety. Ale właśnie w tym problem!
Twórcy manipulują tak graczami. Tyle braków, coś co od zawsze było w postawach nagle znika. I co? Graczom to nie przeszkadza, bo dali coś innego co graczom się podoba.
No nie wiem, ja osobiście nie mogę tego przeboleć.
Byłam pełna nadziei co do tej serii, a tu..
Wiem o co Ci chodzi, ale ja nie uważam, żeby to była manipulacja. Oni mają swoją koncepcję gry i uważają, że jest super, wiadomo jednak, że nie wszystkim fanom podoba się taka koncepcja, zwłaszcza tym starszym fanom, bo dzieciakom które nie grały w poprzednie serie jest naprawdę wszystko jedno. Starsi fani gry to raczej ludzie dorośli i wydaje mi się, że mniej podatni na manipulację (przynajmniej w większości). Dla mnie to jest kwestia wyboru. Świadoma wad i zalet gry decyduję, czego jest więcej, biorąc pod uwagę co dla mnie ważne jest w grze. Wiadomo, że dla każdego coś innego liczy się najbardziej, dlatego koncepcja gry niektórym odpowiada, a niektórym nie.
----------------
Piwusia z demo mam podobnie, tyle że domyślne ustawianie są "średnie". Po przestawieniu na "ultra" wszystko działa tak samo jak na niższych, a co ciekawsze nie widzę różnicy w wyglądzie simów. Wychodzi więc na to, że nawet na niższych ustawieniach gra będzie wyglądała ładnie. Nie jak w trójce, gdzie na niższych ustawieniach miało się wrażenie, że twarze simów się topią i spływają. Wierzcie mi, że im bliżej do premiery czwórki tym bardziej nie podobają mi się gęby trójkowych simów. Krajobrazy zachwycają mnie nadal, ale simy są be