View Single Post
stare 02.09.2014, 19:18   #106
Amaimono

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 2 Ultimate Collections - problemy

Witam.
Jestem obserwatorem forum już od dawna, jednak musiałam się zarejestrować, by opisać swój problem, więc wszystkim serdeczne dobry wieczór c:

Dostałam od rodziców ich komputer, bo kupili sobie nowy. Postanowiłam więc skorzystać z darmowych Simsów i je na nim zainstalować, bo na starym komputerze moja własna kolekcja nie chciała działać. I teraz do sedna - Mam problemy z grafiką. Chodzi o to, że od czasu do czasu, w różnych okoliczności cały obraz zaczyna jakby skakać, jakby dostał ataku padaczki. Tekstury się podmieniają, czasem zmieniają kolor. Dzieje się tak w otoczeniu, na parcelach, podczas tworzenia sima.. Zaczęło się od nagłego znikania przezroczystości, potem coraz gorzej, aż nie da się normalnie grać. Wysyłając sima na parcelę publiczną, wszystko zaczęło mrugać, tekstury oszalały, aż w końcu "wywaliło" mi blue screen'a i komputer się zresetował... Niestety nie mogę dołączyć żadnych zdjęć, gdyż podczas tych usterek screeny się nie zapisują.. Zrobiłam tylko kilka zdjęć telefonem podczas tworzenia sima. Jeśli będzie taka potrzeba, mogę spróbować zrobić więcej.
Wszystko było w porządku, aż nie postanowiłam obrócić sima, by obejrzeć go z każdej strony. Wtedy zmienił się w TO:
Spoiler: pokaż

Potem wrócił do normy, ale przy kolejnym obrocie znowu całość oszalała. Tym razem uszkodziło się pomieszczenie:

A na koniec oto, co pokazało mi się zamiast menu wyboru "co kręci, co odrzuca":

Dodam, że posiadam Windows XP i kartę graficzną NVIDIA GeForce 9500 GT, oraz zainstalowane najnowsze sterowniki. I tu pytanie do was - mój tata twierdzi, że zmiana sterowników na starsze może pomóc. Co myślicie?
Amaimono jest offline   Odpowiedź z Cytatem