View Single Post
stare 03.09.2014, 15:43   #3573
Kosia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Dodałam pare zdjęć do tematu na forum tutaj

Zdziwiło mnie dziś bardzo, że dwójka moich simów wzięła ślub a simka nie przyjęła nazwiska męża. Nie umiem też znaleźć nigdzie opcji aby zmienić jej to nazwisko na nazwisko męża. Ktoś wie jak to można zrobić?
Dodatkowo stworzenie imprezy to nie taka prosta sprawa. Robiłam wesele, nie wiem na jakich kryteriach zaprasza się gości, ale ja mogłam zaprosić DWÓCH, a simów znam chyba z piętnastu. Dodatkowo tych dwóch simów to nie byli żadni przyjaciele moich simów ani nic w tym rodzaju.
Tak samo jest z zapraszaniem kogoś do domu - czasem wyświetla się lista gdzie jest 4 simów, a czasem gdzie jest ich 10.
Jak robimy przyjęcie to dostajemy listę zadań, np. wypicie określonej liczby drinków, pocałowanie przyszłego męża, rozmowa z gośćmi przez 2h etc.
Ja dostałam zadanie podania tortu.
Boże, naszukałam się tego tortu jak głupia, bo nie znajduje się on tak jak w The Sims 3 w trybie kupowania tylko trzeba go upiec. To chociaż ma sens.
No i jak wypełniłam listę gości, miejsce gdzie ma być impreza to odbyła się ona natychmiast, nie zauważyłam bym mogła gdzieś ustalić godzinę rozpoczęcia. :/
Niemowlaki to nudaaaaa, nudaaa i nudaaaa. I jeszcze raz nuda.
Ogólnie to ktoś spoglądając na moje zdjęcia to stwierdzi, że ciągle robie to samo i nic w tej grze sie nie dzieje. BO TAK JEST. Nie ma kompletnie nic do roboty, n i c. Rano wstaje, ogarniam simów, jeden do ogródka, drugi do kompa, trzeci rysuje, potem do pracy/szkoły, ogarnąć się po pracy i do spania. Jak uda mi się gdzieś wybrać to co mamy do wyboru? Park, klub, siłownia, muzeum (w muzeum nie ma kompletnie nic).
Gra jest trochę nastawiona na siedzenie w domu i ew. wychodzenie do pracy i sądze, że znudzi mi się w ciągu tygodnia.
Już o tym pisałam, ale doskonale zrobili wolną wolę Sima, nie boje się teraz zajmować tylko jednym simem a drugiego zostawić samego sobie, bo na 100% sobie poradzi.