View Single Post
stare 11.09.2014, 13:46   #2
monkey

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - wrażenia z gry, recenzje

Dorwałam grę i pograłam, może nie długo, bo jakąś godzinę i mam trochę mieszane uczucia. Wiem jedynie, że na razie będę grała w czwórkę, do trójki wrócić nie planuję(ilość błędów i zamulanie co minutę mnie dobija). Kilka plusów gry, jak na razie:

+ CAS. Tworzenie simów jest świetne, moim zdaniem, to pierwsza odsłona simsów, w której mogę stworzyć ładne simy, nie używając 134667 dodatków CC, ani nie robić klonów.
+ Interakcje między simami, bardzo rozbudowane, multitaksing też bardzo mi się podoba. W końcu simy nie przerywają jednej czynności, żeby pogadać z kimś innym.
+ Grafika, drażni mnie to rozmycie w tle, ale po za tym grafika jest bardzo fajna, okolice świetnie wyglądają, szczególnie park w Wierzbowej Zatoczce, ktory przypomina lokacje wyjętą wprost z jakiejś gry fantasy.

I kilka uwag:
- Wielkość otoczeń. Są klaustrofobicznie małe. Kilka domków, 3 puste parcele i 5(?) miejsc publicznych... nie ma miejsca na nic, nie ma co robić.
- Brak małych dzieci i traktowanie niemowlaków jak przedmioty.
- Ograniczona ilość cech. Odruchowo mam ochotę dorosłemu simowi dołożyć jeszcze dwie, a tu się nie da... A samych cech jest malutko moim zdaniem, w podstawie trójki było ich więcej.
- Kariery. Już wolałam królicze nory z trójki. Przynajmniej był jakiś budynek. Sim znikał, bo znikał, ale już to było lepsze niż wyparowanie na kilka godzin.
- Brak CASTA.
monkey jest offline   Odpowiedź z Cytatem